Siyaset CHP'den AK Parti'ye Dersim yanıtı: Sana ne
Paylaş
CHP'den AK Parti'ye Dersim yanıtı: Sana ne

CHP'den AK Parti'ye Dersim yanıtı: Sana ne

CHP Genel Sekreteri ve Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Dersim’de yaşanan olaylarla ilgili arşivlerin açıklanması hakkındaki sözlerine ilişkin, "Sana ne kimin ne kadar zarar göreceğinden, devlet elinizde, arşivler elinizde, açıklayın gerçek ortaya çıksın, tarihe malolsun" dedi.

Haberin Devamı

Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in "Dersim arşivlerinin, Genelkurmay ve Başbakanlık arşivindeki belgelerin incelenmesi sonucunda esas zora düşecek olan, esas foyaları ortaya çıkacak olan CHP’dir" şeklindeki sözlerini eleştirdi.
Tamaylıgil, açıklamasında "Sana ne kimin ne kadar zarar göreceğinden, devlet elinizde, arşivler elinizde açıklayın gerçek ortaya çıksın, tarihe malolsun" ifadelerini kullandı.

Çelik’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamasında, "AKP kendi döneminde de kendisinden önceki dönemlerde de birilerinin yaptığı yanlışlıkları, hukuk dışı muameleleri savunmadı" şeklinde sözler sarfettiğini ifade eden Tamaylıgil, "AKP döneminde birilerinin yaptığı yolsuzlukların dosyaları bizzat AKP yöneticileri tarafından açtırılmadı, açılanların kapağı ise kapattırıldı" görüşünü bildirdi.

Haberin Devamı

Tamaylıgil, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öyle anlaşılıyor ki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun dini, inancı, ırkı, cinsiyeti siyasete bulaştırmaması ve kullanmaması, onlar başımızın tacı diye değerlendirmesi AKP’yi paniklettikçe panikletiyor.

Çünkü, malzemeleri ırk ve inanç sömürüsü olanlar, boylarını aşan yolsuzluk dosyalarına kol kanat gerenler Genel Başkanımıza laf söylerken ağızlarını kırk kez çalkalasınlar.

(Çamurun üzerine oturmayız) diyen Çelik ve arkadaşları boğazlarına kadar battıkları yolsuzluk çamurundan kurtulamayacak ve bunun hesabını mutlaka yargı önünde vereceklerdir.

AKP yöneticileri, sakın yargı üzerinde oynadığı oyunlara da bel bağlamasınlar. Oynanan bu oyunlar da kendilerini kurtaramayacaktır.
Çünkü, Türkiye’de köklü bir yargı ve hukuk devleti geleneği gibi, yeter artık diyecek ve hesap soracak yargıçlar da vardır. Er geç yakın çevresinin dillere düşen varsıllaşması ve hukuk devletini ayaklar altına alan uygulamalarıyla Çelik dahil AKP yöneticileri yargı önünde hesap vereceklerdir."