Siyaset CHP'de Emine Ülker Tarhan sesleri
Paylaş
CHP'de Emine Ülker Tarhan sesleri

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesine tepki koyan milletvekilleri eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ı aday göstermek için girişim başlattı

CHP 'nin MHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesine tepki gösteren CHP’li milletvekilleri Ankara Milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ı aday göstermek için girişim başlattı.

Türkiye gazetesinin haberine göre adaylık için gereken 20 imza için ilk imzayı Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum atarken, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile Adana Milletvekili Ümit Özgümüş de imza verdi.

Ulusalcı isimlerden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in de Tarhan'ın adaylığına imza verdiği belirtildi. Baykal'a yakın isimlerden İstanbul Milletvekili Nur Serter'in de Tarhan'a destek vereceğini belirttiği öğrenildi.

İhsanoğlu'nun adaylığı için imza veren bazı milletvekillerinin imzalarını çekmeyi düşündükleri ve Tarhan'ın adaylığını desteklemek istedikleri öne sürüldü. CHP ve MHP İhsanoğlu'nun adaylık başvurusunu bugün 13:00'de yapacak. Tarhan'ın adaylığı için girişim başlatan isimlerin ise yarın bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacakları belirtildi.

TWITTER’DA TT OLDU

Amine Ülker Tarhan için sosyal medya sitesi twitter’da da kampanya başlatıldı. #Atatürk'ünKızı EmineÜlkerTarhan ve #KöşkeYakışır EmineÜlkerTarhan hashtag’leri twitter’da en çok bahsedilen konular arasına girdi.

Radikal

Haberin Devamı