Gazanfer Gür CHP seçimi neden kaybetti!
HABERİ PAYLAŞ

CHP seçimi neden kaybetti!

Bir haftadır gazetelerde çarşaf çarşaf CHP seçimi neden kaybetti geyikleri okuyor, her gece TV kanallarında üstadların CHP muhabbetini dinliyoruz. “Testi kırıldıktan sonra akıl veren çok olur “misali tüm Türkiye CHP eksperti oldu akıl veriyor. CHP yönetimine göre aslında seçim kazanıldı. Geçen seçimlere göre milletvekili sayısını arttıran tek parti CHP.

[[HAFTAYA]]

CHP de kazananlar sadece milletvekili seçilenler. CHP hem seçimi, hem de seçmenini,asıl önemlisi önümüzdeki dönem yapılacak yerel seçimler için moral ve inandırıcılığını kaybetti. Bize göre hesap uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu aslında yüzde 50’nin yüzde 26’dan büyük olduğunu biliyor ve seçim öncesi verdiği Kılıçdaroğlu sözünü tutarak yüzde 30’un altında oy aldığı için 12 Haziran gecesi istifa etti ancak çevresi buna engel oldu.

Haberin Devamı

Dünyada hiçbir Ana muhalefet partisi yüzde 26 oy almak için seçime katılmaz. Hedef iktidar olmaktır. Yönetimde kalmak istemenin en önemli nedeni önümüzdeki yerel seçimlerdeki kadroları oluşturma isteği! CHP Meclis gurubundaki milletvekillerinin ülke yönetiminde bir etkisi yok. Ancak CHP’li belediyeler hâlâ sahillerde ve büyükşehir ilçe belediyelerinde dümenin başında! CHP’deki çekişmenin asıl nedeni yerel seçimler!

***

CHP seçimleri neden kaybetti geyiğine bizim de ilave katkımız olsun. Belki yönetimden okuyan olur!

- CHP nin seçim kampanyası başta “Herkes için CHP “sloganı olmak üzere çağdışı. CHP herkes için değil CHP seçmeni için özel olmalıydı.

- Televizyon reklamlarında ön plana çıkartılan 68 kuşağı sol tipi simit satan emekli öğretmen örneğindeki iç karartıcı tablo, negatif enerji vermekten başka bir işe yaramadı.

- Örgütlere karşı “Cebinde akrep olan “yönetimin “Beykoz Konakları ekibine” ödediği parayı, CHP’nin şeffaf seçim ihale ve harcamalarını Kurultayda delegelere açıklamasını bekliyoruz.

- Türk halkı Kılıçdaroğlu’nu “Kırmızı halıda yürüyen lider “”olarak algılayamadı.

- Yapılması gereken genel başkanı bırakın ABD veya Avrupa’yı Bakü, Kosova, Üsküp, İskeçe benzeri yurtdışı bir bölgeye götürerek Türkiye’yi yurtdışında temsil edebilir imajı yaratmaktı.

Haberin Devamı

- CHP, AKP hükümetinin Avrupa Birliği politikasını, Arap ülkelerinde yaşanan halk hareketlerinde, yaptığı hataları bırakın eleştirmeyi, kendi fikrini bile seçmene iletemedi. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, biz sadece Türkiye’nin değil tüm Ortadoğu’nun yönetimine talibiz mesajını veremedi. Tüm Türk kadınları için çok önemli olan “Başbakanımızın eşi” imajı kullanılamadı. Emine Erdoğan Birleşmiş Milletler’de Türk kadınını temsilen konuşurken Selvi Kılıçdaroğlu evde torun bakıyordu. Türkiye’nin temel sorunları işsizlik,eğitim, enerji, tarım, hayvancılık ve sağlık konularında AKP alternatifi politikalar üretilemedi ve halka anlatılamadı.

Projeler Sencer Hoca’nın kütüphanesinden dışarı çıkamadı. Bu listeyi uzatmak mümkün. Tabii ki bunlar şahsi fikrimiz Bundan sonra ne olur ! Mevcut CHP yönetimi CHP’li delegelere Mehmet Haberal’ın, Aydın Ayaydın’ın, Sinan Aygün’ün, Sezgin Tanrıkulu, Cennet Süzer v.b. nasıl CHP’li olduklarını anlatamayacakları için mevcut delege yapısı değişmeden “Kurultay “toplanır Kılıçdaroğlu yerinde “Topal Ördek “olarak bir süre kalır. MYK ve Parti Meclisi değişir. CHP de Genel Merkez ve Meclis grubu ayrı tellerden çalar. CHP den kopan İrlandalılar Meclis’te ayrı bir grup kurarlar ve yeni bir “Merkez Sağ” partinin temelleri atılmış olur. Bu CHP geyiği de hiç bitmez . Bu arada atı alan Üsküdar’a geçti haberleri yok. Belki de kimsenin umurunda değil!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder