Siyaset CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' 16. gününde CANLI
Paylaş
CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' 16. gününde CANLI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' 16. gününde. Zaman zaman kimi siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yürüyüşe Sakarya'nın Hendek ilçesinde devam ediliyor..

Posta.com.tr, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Adalet Yürüyüşü'nü Hendek'ten canlı takip ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Posta.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu. Adalet Yürüyüşü'nün 16. gününde, kendilerine her siyasi görüşten destek verildiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yürüyüşe katılan herkesin adalet istediğini belirtti.

İşte o Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:



Muhabirimiz Serap Belovacıklı , gün boyunca Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüşteki tüm detayları anbean aktarıyor.


GAFFAR OKKAN'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hendek'te güne mezar ziyaretiyle başladı. 2001 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit olan eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu yürüyüşe başlamadan kameraların karşısına geçti ve şunları söyledi:





SANATÇILAR DA DESTEK VERİYOR


Basın toplantısının ardından yürüyüşe devam eden Kılıçdaroğlu'na sanatçılar da eşlik ediyor. 88 yaşındaki oyuncu Gülriz Sururi de Kılıçdaroğlu'yla yürüyor. CHP lideriyle yan yana yürüyen bir diğer isim ise KESK Başkanı Lami Özgen.




ÜLKÜCÜLERDEN DE DESTEK VAR


Öte yandan bazı ülkücüler de yol kenarında bozkurt işareti yaparak Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne destek veriyor. Bir ülkücü Alparslan Türkeş'in resminin de yer aldığı dövizde 'Başbuğum, ülkücüler zindanlara atırlırken devlet seyretti' ifadeleri dikkat çekti.


İLK ETAP SONA ERDİ


16. günde Hendek'te başlayan yürüyüşte ilk etap tamamlandı. Kısa bir molanın ardından yürüyüşün ikinci etabına geçildi. Termometrelerin 39 dereceyi gördüğü Sakarya Hendek'te yürüyüşe katılanlar zaman zaman güneş kremi sürerek yola devam ediyor.

İşte o görüntüler:


Haberin Devamı