Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü'ye ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü'ye ziyaret

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Sözcü'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün operasyon yapılan Sözcü Gazetesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve yazarlarla görüştü. Çıkışta açıklamalarda bulunan CHP lideri, "Bu hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır" ded

CHP lideri Kılıçdaroğlu, operasyon yapılan Sözcü'ye ziyaret gerçekleştirdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve yazarlarla görüşen Kılıçdaroğlu çıkışta basın mensuplarına konuştu. "Bugün büyük bir heyecanla sokağa çıktık bayramı kutlamak için fakat sonra bir haber aldık" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Sözcü bir halk gazetesi. Toplum her katmanının aldığı bir gazete. Baskılara boyun eğmeyen bir gazete. Dolaysıyla iktidarların pek de hoşuna gitmeyen bir gazete. Gerçek habercilik yapıyor. Sözcü üzerine baskı oluşturarak yayın çizgisine müdahale etmek istiyorlar. Gazetecilerin gözaltına alınması hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır. Diktacılara ve onun emrindeki yargıçlara açık ve net söylüyorum adalet dağıttığınız ölçüde saygınlığınız artar."


NE OLMUŞTU?


Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıktı. Olgun gözaltına alındı. Adreslerde arama yapıldı. Sözcü avukatları ise kendilerine iletilen gözaltı kararı olmadığını söyledi. DHA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan operasyon bilgisini doğruladı, soruşturma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Savcılığın soruşturmayı, “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığı duyuruldu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi.


BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi. Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.


SÖZCÜ'NÜN AVUKATINDAN AÇIKLAMA


Sözcü avukatı Celal Ülgen, Başsavcı’nın bu açıklamalarını Sözcü’nün Halkalı’daki merkezinde değerlendirdi. Ülgen burada yaptığı açıklamada “Biraz önce sayın Başsavcı bir açıklama yaptı. Sözcü’nün sahibinin firari olduğunu söyledi. Ya sayın savcı Ceza Muhakemeleri Usül Kanunun bilmiyor ya da kasıtlı olarak kamuoyu yaratmak için böyle davranıyor. Yakalama kararı olmayan kimseye karşı ‘firari’ tanımlamasının yapılması suçtur. Burak Akbay daha 5 gün önce Türkiye’deydi. Havalimanındaki giriş-çıkışları kontrol edilirse görülebilir. Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.


BURAK AKBAY'DAN AÇIKLAMA


Burak Akbay: Referandum öncesi her Türk vatandaşı gibi oyumu kullanmak için Londra'dan İstanbul'a dönüp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Yani Türkiye'deydim... Referandumun ardından anneannem vefat etti. Yine Türkiye'ye geldim. Bu nasıl firarilik, anlamak mümkün değil.