Gündem CHP Danıştay'a başvurdu

CHP Danıştay'a başvurdu

Paylaş
CHP Danıştay'a başvurdu

CHP YSK'nın mühürsüz oylarla ilgili aldığı karara ilişkin Danıştay başvurusunu yaptı.

CHP avukatı Atilla Kart konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Anayasa açık, idari işlemler denetime tabi.

Danıştay'a başvurumuzu yaptık.

Bunun anlamı nedir? Talebimiz kabul edildiği takdirde Danıştay'ın gerekçesi önemlidir. Gerekçe çok açıktır. Bu yeni baştan tasnifi gerektirir. Bin civarı sandıkta blok oy kullanıldığı sabit. Kullanılan oyların tümünün yeni baştan sayılma zorunluluğu var. Zaten bir tutanak tutmamışsanız o başlı başına ihlaldir hukuki bir sakatlıktır.

Yargı demokrasiye sahip çıkmak zorunda.

Yaptığımız başvuruda, kesin sonucuna kadar yürütmenin durdurulması talebinde de bulunduk. Bu karar netleşemden YSK'nın seçim sonuçlarını kesinleştirmemesi gerekir. Bu doğrultuda yürütmenin durdurulmasını talep ettik. YSK seçimin sonucunu kesinleştirirse yeni bir yeni bir anayasa ihlaline yol açmış olacaktır. Bu ihlalin elbette adli anlamda sonuçları da olacaktır.

AYM ve AİHM'e şu anda da başvuru yapılabilir genel merkezimiz değerlendiriyor. Bizim bu yaptığımız başvuru tümüyle idari işleme yöneliktir. Bu kadar net olgulara rağmen olumsuz karar çıkarsa hem iç hukuk hem uluslararası hukuk alanında gereken yapılacaktır.


YILDIRIM 'BEYHUDE GAYRETLER' DEMİŞTİ


Başbakan Binali Yıldırım'dan YSK'nın mühürsüz oy kararı nedeniyle Danıştay'a gideceğini açıklayan CHP'ye geçtiğimiz saatlerde yanıt gelmişti.



Yıldırım şunları söylemişti:

Millete gittik kararı millet verdi milletin kararının mahkemelerde şikayetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabi ki itiraz hakkını sadece CHP değil herkes kullanmak durumundadır. Ama millet sözünü söylemiştir. Yüzde 51.4 vatandaşımız 'Evet,' vermiş. 'Evet' sonucu tecelli etmiştir. Milletin iradesine kararına rıza göstermemek demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını israf etmenin anlamı yoktur. YSK itirazları karar bağlar ve biter. YSK'nın kararı kesindir. İstedikleri yere gidebilirler. Neticede milletin kararının üzerine hiç bir mahkeme bir karar ihdas edemez. Yargı yolu yok karar kesin.