Gazanfer Gür CHP çocukları yeniden keşfetti
HABERİ PAYLAŞ

CHP çocukları yeniden keşfetti

Atatürk'ün partisi CHP, 84 yıl sonra Mustafa Kemal’in izinden giderek nihayet çocukları keşfetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Nisan günü Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Sencer Ayata ve Engin Altay ile birlikte çocuk raporunu tanıtması bizce 12 Haziran seçimlerinin kaderini değiştirecek bir çıkış oldu.

Kılıçdaroğlu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında da benzer bir projeyi gençler için gündeme oturtursa CHP, psikolojik oy sınırı yüzde 30’ları aşar. Bu dönem CHP’nin seçim beyannamesinde olsun, vatandaşa verdiği 41 söz projesinde olsun bir farklılık göze çarpıyor. 2B Orman arazileri sorununun çözümünde kamuoyuna açıklanan öneri popülist bulunsa da CHP artık gündemi oluşturacak projeler üretmeye başladı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu değişimdeki en önemli katkının Sencer Ayata’nın yönetimindeki bilimsel çalışmalar olduğunu söylemek zor değil. CHP, seçimlerin artık mahalle aralarında bangır bangır müzikle seçim araçlarıyla kazanılmayacağının farkına varmış. Özellikle televizyonlardaki tanıtımın daha etkili olduğu bir gerçek.

***

Gelelim CHP’nin açıkladığı “Çocuk Bütçesine”. Devlet bütçesi içinden çocuklar için yapılan tüm harcamaları şeffaf hale getirilmesi ve kamu kaynaklarından 0-6 yaş arası çocuklara ayrılan payın arttırılması (yüzde 6.5) ve daha etkin kullanılması projenin temelini oluşturuyor. Büyükşehirlerin “çeperlerinde”, Doğu ve Güneydoğu’da çocuk merkezlerinin kurulması, bu merkezlerde ücretsiz gündüz bakım hizmeti verilmesi zaten çağdaş bir sosyal demokrat partinin programında olması gereken temel politikalar.

2 yıllık okul öncesi eğitimin zorunlu ve ücretsiz olması, ilköğretimde tam gün eğitime geçilerek öğrencilere gelir durumu düşük yerlerden başlanarak sabahları süt, öğlen ise iki tas yemek verilmesi önemli noktalar. Bugün sadece 8 çocuk hastanesi bulunan Türkiye’de, CHP iktidarında her ile çocuk hastanesi açılması iddialı bir hedef olsa da CHP’nin çocuklardan sonra sağlığı da keşfetmesi olumlu bir nokta. Seçimlere 48 gün kala CHP’de artık ağzı olan konuşamıyor. Kılıçdaroğlu da vatandaşın duymak istediklerini dile getiriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder