Siyaset CHP: Arınç'ın haddi değil
Paylaş
CHP: Arınç'ın haddi değil

CHP: Arınç'ın haddi değil

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, "Sayın Arınç, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon davasıyla ilgili sözlerini yanıtlarken, ’bu sözlerin neresini düzelteyim’ demiş. CHP sözcüsü olarak diyorum ki, Genel Başkanımızın sözlerini düzeltmek Sayın Arınç’ın haddi değildir" dedi.

Haberin Devamı

Tamaylıgil, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e cevap verdi. Tamaylıgil, şunları kaydetti:

"Sayın Arınç, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon davasıyla ilgili sözlerini yanıtlarken, ’bu sözlerin neresini düzelteyim’ demiş. CHP sözcüsü olarak diyorum ki, Genel Başkanımızın sözlerini düzeltmek Sayın Arınç’ın haddi değildir. Daha önce, kendisi Manisa’da iken, ’Ankara’da suikast yapılacak’ diye ortalığı ayağa kaldıran Sayın Arınç, eğer bir şeyleri düzeltecek yetkiye sahipse iftira ve fitne ile uğraşmayı alışkanlık haline getiren AKP’li yöneticileri düzeltsin.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç, genel başkanımızla ilgili açıklamasında, ’eğer hukuk varsa soruşturma safhasında olan bir konuda siyasetçilerin hiçbir şekilde müdahil olmaması lazım’ demiş. Altını çizerek soruyorum; AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, kendisini Ergenekon davasının savcısı ilan ederken yardımcısı Arınç neredeydi?

Başbakanı eleştirirsem beni çizer diye korkup köşesine mi çekilmişti, yoksa kendisinden esirgenen Meclis Başkanlığı hayali ile mi meşguldü?"

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

-"12’DEN VURDU, BOYALARINI DÖKTÜ"-

Hüseyin Çelik’in, Kılıçdaroğlu’nun "Başbakan Mısır’ın, Filistin’in, Irak’ın derdi benim derdim diyor. Madem senin derdin, Irak’ta siviller öldürülürken, camiler yıkılırken, Müslüman kadınlara tecavüz edilirken Amerikan askerlerine nasıl başarılar diledin" sözlerini yanıtlamaya çalışırken, "suçluların telaşı, zavallılığı ve çaresizliği içinde seviyesizce sözler söylediğini" ileri süren Tamaylıgil, şöyle devam etti:

"Hüseyin Çelik, ’Başbakan, Amerikan askerleri sağ salim dönsün’ diye temennide bulundu sözleriyle de ayıplarını kapatmaya çalışıyor. Soruyorum; Irak’ta Müslüman kadınlara tecavüz eden kim? Irak’ı işgale gelen ve Başbakanın sağ salim dönsünler diye duacı olduğu askerler değil mi? Başbakan ve yardımcısı çıkıp Iraklı Müslüman kadınlardan özür dileyeceğine, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali çirkin ve seviyesiz laflar ediyorlar. Çünkü, köşeye sıkıştılar, maskeleri düştü, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bu gerçeği kamuoyuna malederek tam 12’den vurdu, boyalarını döktü."

Haberin Devamı

HÜSEYİN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI...

KILIÇDAROĞLU'NUN DÜNKÜ KONUŞMASI