Gündem Cezaevi girişinde kaçtı!

Cezaevi girişinde kaçtı!

Paylaş
Cezaevi girişinde kaçtı!

Manisa'da hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 32 yaşındaki Ş.K., kendisini cezaevine teslim etmek isteyen polisin elinden kurtulup mısır tarlasında izini kaybettirdi. Hırsız 8 saat sonra bir bağ evinde yakalandı

Tek eli kelepçeli halde kaçan zanlıyı bulmak için çok sayıda polis, bölgede çalışma yaptı ancak bir sonuç elde edemedi.

Olay, Manisa Kapalı Cezaevi önünde bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Balıkesir’den Manisa’ya bir süre önce gelen Ş.K., dün akşam saatlerinde Barbaros Mahallesi’nde hırsızlık için bir eve girerken polis tarafından yakalandı.

İşlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Ş.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bir polis ekibi, Ş.K.’yı cezaevine teslim etmek üzere elini kelepçeleyip yola çıktı. Manisa Kapalı Cezaevi girişinde, tabancasını görevliye teslim eden polis memuru, kendi kolundaki kelepçeyi açtı.


Bunu fırsat bilen Ş.K., koşarak cezaevinin kapısından çıktı ve hemen karşısında bulunan mısır tarlasına girdi. Bölgeye takviye istenmesi üzerine 50 kişilik Çevik Kuvvet polisi gönderildi.

Çevik Kuvvet polisi, mısır tarlasında arama yaptı ancak Ş.K.’yı bulamadı. ’Akrep’ adı verilen zırhlı polis aracıyla da çalışmalara destek verildi. İzini kaybettiren Ş.K.’nın bir başka suçtan 7 yıldır Muğla Dalaman Açık Cezaevi’nde yattığı, 3 ay önce izinli olarak cezaevinden çıktığı ve bir daha dönmediği ortaya çıktı.

8 SAAT SONRA YAKALANDI

Manisa’da hırsızlık yaparken suçüstü yakalanıp, tutuklandıktan sonra götürüldüğü Manisa Kapalı Cezaevi’nde polisin elinden kaçan Şenol Katameri, 8 saat sonra saklandığı bir bağ evinde yakalandı.

Bir tarla sahibinin ihbarını değerlendiren polis, Hammalınkırı Mevkisi’ndeki tarlanın içindeki bağ evinin etrafını kuşattı. Polislerin geldiğini fark eden Katameri, bağ evinden çıkarak, mısır tarlasına doğru kaçmaya başladı.

Polisin peşine düştüğü Katameri, 5 dakikalık bir kovalamacanın ardından yakalandı. Yaklaşık 8 saattir Özel Harekat Timleri’nin de aralarında bulunduğu 300 polis tarafından, termal kameralar kullanılarak aranan Şenol Katameri, Manisa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilip, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR, İlker KILAÇASLAN / MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı