Türkiye (Son Dakika) Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katilinin ölümünde ocak sahibi muamması

Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katilinin ölümünde ocak sahibi muamması

Paylaş
Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katilinin ölümünde ocak sahibi muamması

Antalya'nın Finike İlçesi'nde doğaya zarar veren taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyle tanınan Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin cinayet zanlısı 31 yaşındaki Ali Yamuç, tutuklu olduğu Alanya L Tipi Cezaevi'nde intihar etti

Ali Yamuç (31), Antalya’da mermer ocaklarına karşı mücadele eden çevreci Ali Ulvi ve Aysun Büyüknohutçu çiftini 9 Mayıs’ta öldürmüştü. Cinayeti işlemesi için bir ocak sahibinin 100 bin lira teklif ettiğini ileri süren Ali Yamuç dün cezaevinde ölü bulundu.

KATİLİN EŞİ DE TUTUKLANMIŞTI


Finike’de Büyüknohutçu çiftini katleden Ali Yamuç,polise “Onları öldürmem için bir mermer ocağı çalışanı bana para teklif etti” demişti. Tutuklanan Ali Yamuç’un cezaevinden, bir mermer ocağı sahibine vermesi için eşine gönderdiği şu pusula ele geçmişti: “10 gün içinde söz verdiğiniz 100 bin lirayı vermezseniz isminizi savcılığa vereceğim.”

OCAK SAHİBİ HALEN MEÇHUL


Bu bilgilere rağmen, geçen 4 ayda cinayetle ilgili iddianame hazırlanmadı. Alanya L Tipi’nde yatan katil dün koğuşta ölü bulundu. Savcılık, ‘İntihar’ dedi. Çarşafla kendini astığı ileri sürülen
katilin, koğuşunda yalnız mı yoksa başkalarıyla mı kaldığı açıklanmadı. Büyüknohutçu Ailesi’nin avukatı “Cinayet şimdi daha karanlıkta kaldı” dedi.


Ali Yumaç

Haberin Devamı