Sağlık Çeşit çeşit yiyin, hızlı yağ yakın (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Çeşit çeşit yiyin, hızlı yağ yakın (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Paylaş
Çeşit çeşit yiyin, hızlı yağ yakın (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Beslenme programınızda yapacağınız birkaç önemli değişiklik ile bölgesel yağlanmanın önüne geçebilirsiniz. Dr. Ayça Kaya anlattı

Yağ dokusunun vücutta hangi organ etrafında toplanması gerektiğinin kararını veren bir numaralı etken genetiğimiz. Annenize babanıza bir bakın, onların neresinde fazlalık görürseniz sizin de o bölgenizden şikayetçi olduğunuzu ya da olacağınızı kolayca söyleyebiliriz. ‘Madem bu genetik, o zaman bu benim kaderimmiş’ dediğinizi duyar gibiyim. Evet, genetik yağ dağılım noktalarımızı değiştiremeyiz ama yağların oraya birikmesini önleyebiliriz.

TABAĞINIZ FARKLI OLSUN

Bölgesel yağlarınızı yok etmek için yediğiniz yiyeceklerin çeşitliliğini artırıp miktarını azaltın. Çeşitlilikten kastım farklı sebze türlerini bolca, et, karbonhidrat ve yoğurdu porsiyon kontrolü yaparak yemeniz.

Mesela 1 lahmacun yeseniz gözünüz ikinci lahmacunda kalır. 1 saat sonra da ‘Altı üstü 2 lahmacun yedim 2 tane daha yesem ne olur ki’ diye düşünürsünüz. Ama 2 lahmacun yerine 1 tabak çoban salata, 1 kase cacık, 1 tabak közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber salatası, yarım lahmacun, üzerine de 1 portakal yiyebilirsiniz desem ne düşünürsünüz? ‘Artık akşama bir şey yemem herhalde’ dersiniz. İşte bu şekilde düşük kalorili salata miktarını çeşit olarak kullanıp yüksek kalorili ana yemeği az miktarda tüketeceksiniz.

EGZERSİZ FORMÜLÜ

Bölgesel yağların daha hızlı yanmasını istiyorsanız 15 dakikalık hafif bir ısınmanın ardından sorunlu bölgeye göre hareketler yapın. Ardından en az 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş yapın veya bisiklet çevirin. Örneğin bel çevresinde sorun varsa 15 dakika tempolu yürüyüş, arkasından 3 defa 30 kez kısa mekik ve 3 defa 30 kez alt karın hareketi yapın. Hareketleriniz bitince 30 dakika tempolu yürüyün.

TOK TUTAN NOHUTLU SALATA

Malzemeler:

● 4 kaşık haşlanmış nohut
● 1 adet haşlanmış yumurta
● 1 avuç dereotu,
● 1 avuç maydanoz
● 1 közlenmiş kırmızı biber
● Yarım avokado

Sos için:

● 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
● Çeyrek limon ve sirke

Yapılışı: Malzemeleri doğradıktan sonra hepsini karıştırın. Üzerine en son sosu ekleyin.

YARIN: Kilo almanın önüne nasıl geçeceksiniz?





Haberin Devamı