Dünya Cesetleri sıvılaştırıp kanalizasyona döküyorlar!

Cesetleri sıvılaştırıp kanalizasyona döküyorlar!

Paylaş
Cesetleri sıvılaştırıp kanalizasyona döküyorlar!

Cenazelerin gömülerek ya da yakılarak ebediyete uğurlanmasına alternatif olarak geliştirilen 'ceset sıvılaştırma' işlemi İngiltere'de tepki çekti. 'Çevre dostu' diye reklamı yapılan sistemde cenaze alkali çözelti içinde eritiliyor ve ortaya çıkan 'ceset sıvısı' kanalizasyona dökülüyor

POSTA.COM.TR


İngiltere'nin West Midlands bölgesinde faaliyet gösteren Rowley Regis isimli krematoryum (ceset yakma) firması, ABD'nin kimi bölgelerinde halen kullanılmakta olan 'ceset sıvılaştırma' yöntemini İngiltere'ye getirmek istedi.

BELEDİYE MECLİSİNDEN ONAY ALDILAR AMA...


300 bin sterlinlik (1,5 milyon lira) sistemi, ülkelerinde bir ilk olarak hizmete sunmak için Sandwell Belediye Meclisi'nden onay alan firma, su şebekelerinden sorumlu Severn Trent firmasının vetosuna takıldı.

'CESET SUYU TİCARİ ATIK DEĞİLDİR. KABUL EDİLEMEZ'


Firma, kanalizasyona dökülecek olan ceset sıvısının 'ticari atık' kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, kanalizasyona erimiş ceset boşaltmanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

'SU SİSTEMİNE CESET KALINTISI DÖKME FİKRİ İĞRENÇ'


Su tedarikçilerini bir çatı altında toplayan 'Water UK' kurumu ise, su sistemine insan kalıntıları boşaltılması fikrinin çoğu kişiye iğrenç geleceğini belirtti.


CESET ERİTME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?


Ceset, Resomator olarak bilinen makineye yerleştiriliyor. Tüp şeklinde bir tankı olan makine, gerekli su ve potasyum hidroksit miktarını belirliyor. Alkalin çözeltisiyle doldurulan basınçlı tank 152 dereceye kadar ısıtılıyor.

CESET BAŞINA 1500 LİTRELİK SIVI KANALİZASYONA DÖKÜLÜYOR


Cesedin erimesiyle ortaya çıkan çay renkli sıvı ayrı bir tankta soğutuluyor ve 1500 litrelik sıvı, daha sonra kanalizasyona akıtılıyor.

KEMİK TOZLARI AİLELERE VERİLİYOR


Bu işlem sırasında kemikler tam olarak eritilmiyor. Onlar da öğütülüp toz haline getirildikten sonra, hatıra olarak saklamaları için bir kavanoz içinde ölen kişinin yakınlarına veriliyor.


BAŞKA BİR YÖNTEM DAHA: DONDURUP TOZ HALİNE GETİRİYORLAR


İsveç'te uygulanan başka bir 'çevre dostu' cenaze işlemi de cesedin dondurulması prensibi üzerine kurulu...

Promession adlı yöntemde ceset, sıvı nitrojene (azot) daldırılıyor ve anında donması sağlanıyor. Daha sonra donmuş haldeki cesede titreşim veriyor ve cenazenin toz halinde parçalanması sağlanıyor. Ortaya çıkan toz, derin olmayan bir mezarda toprağa veriliyor.

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı