Sayım Çınar Cerrahların iç dünyası
HABERİ PAYLAŞ

Cerrahların iç dünyası

Sevgili dostum Atilla Dorsay ne zaman beni bir Fransız filminin gösterimine çağırsa koşarak giderim. İçinde kitap olan filmleri hakikaten seviyorum. Genç yetenek Jalil Lespert‘in yönetmenliğini yaptığı ‘Sert Rüzgarlar’ (Des Vents Contraires Headwinds), Oliver Adam’ın en çok satan kitabı “Des Vents Contraires”den uyarlandı.

Kitabın Türkçesini henüz bulamadım. Umarım en yakın zamanda çevrilir. Başrollerini ‘Amelie’ filmiyle özdeşleşen Audrey Tautou, ‘The Piano Teacher’ ile Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Benoit Magimel ve ‘Romantic Anonymous’ filminden hatırladığımız Isabelle CarrÈ’nin paylaştığı filmde ünlü oyunculara Antoine Dulery, Ramzy Bedia, Marie-Ange Casta, Bouli Lanners eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Audrey Tautou’yu filmde çok az görüyoruz. Gerçekleri görmek için filmi kalbinizle seyretmelisiniz. Bazen gerçekler gözle görünmüyor çünkü. Film dün gösterime girdi, bence izleyin.

Cerrahların İç Dünyası

Kontesi Kim Gerdi?

Dr. Osman Oymak/Goa Yayınları

Türkiye’de “estetik” denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Dr. Osman Oymak’ın konuyla ilgili her şeyi anlattığı; eğlenceli ve bilgilendirici kitabı ‘Kontesi Kim Gerdi?’ çıktı. Goa Yayınları’ından yayımlanan kitap, estetikle ilgili doğru bilinen yanlışları, estetik ameliyatların detaylarını, ameliyat olmaya karar verenlerin başına gelecekleri, tüm açıklığıyla ve esprili bir dille yansıtıyor.[[HAFTAYA]] Dr. Osman Oymak, şimdi bize “Doktorcuuum!” diye kapısından girdiğimiz estetik cerrahların iç dünyasını, onların bakış açısını, onlarla iyi iletişim kurmanın yollarını, her geçen gün sayısı artan şovmen doktorlarla iyileri nasıl ayırt edeceğimizi anlatıyor. Eğlenceli bir okuma isterseniz, doğru kitap bu!

Trajik Bir İngiltere Panoraması

Köpekler Bile Jon McGregor/Yapı Kredi Yayınları

Dünya edebiyatının en saygın ödüllerinden biri olan Uluslararası Impac Dublin Edebiyat Ödülü, sahibini buldu. Ödül, Türkçe’de Yapı Kredi Yayınları tarafından ‘Köpekler Bile’ adıyla yayımlanan ‘Even the Dogs’ romanıyla İngiliz yazar Jon McGregor’a verildi .Yapı Kredi Yayınları’nın 2011 yılında yayımladığı ‘Köpekler Bile’ romanında McGregor, trajik bir İngiltere panoramasını anlatıyor. Noel’den kısa süre önce, İngiltere’nin büyük şehirlerinden birindeki yıkık dökük dairede bir alkoliğin ölü bulunması hikayesini aktaran McGregor, düzenin dışında kalan, toplumun kıyısında yaşayan bireylerin, alkoliklerin, uyuşturucu bağımlılarının, mülksüzlerin ve dokunulmazların hayatına sizi ortak ediyor.

Haberin Devamı

Yanıt Aradığın Sürece Doğru Yoldasın

Aforizmalar Richard Bach/April Yayıncılık

April Yayıncılık ‘Martı’, ‘Hipnozcu’, ‘Meraklılar’ gibi kitaplarıyla dünyada ve Türkiye’de büyük bir okur kitlesine sahip olan Richard Bach’ın ‘Aforizmalar’ adlı kitabını geçtiğimiz haftalarda yayınladı. Kitabı bir türe, bir başlık altına sokmak güç; yazar okurunu cümleleriyle tedavi ediyor, edebiyatıyla hayatın güzel ve iyi taraflarına ışık tutuyor. Böylece ‘Aforizmalar’ bir yönüyle de ‘kişisel gelecek tasarlama rehberi’ haline geliyor. “Herkes dünyaya kendine ait bir ‘kişisel gelecek tasarlama seti’ ile gelmiştir. Ancak o seti nereye koyduğunu herkes hatırlayamaz. Yanıt aradığın sürece doğru yoldasın” diyor Bach ve herkesi geleceğini edebiyatla tasarlamaya davet ediyor. Kitabın okunma tekniği de enteresan: Bach gözlerimizi kapatmamızı, yanıtını aradığımız soruya odaklanmamızı, devamında el kitabından bir sayfa seçmemizi, gözlerimizi açıp yanıtı bulmamızı öğütlüyor.

Haberin Devamı

İsveç Edebiyatının Yaşayan En Büyük Şairi

Ateş Karalamaları Tomas Tranströmer/Can Yayınları

İsveç edebiyatının yaşayan en büyük şairi Tomas Tranströmer, kişi ve kültürler arasında bağ kuran eserleriyle 2011 yılında Nobel ödülüne layık görülmüştü. ‘Ateş Karalamaları’, Cevat Çapan çevirisiyle bu şiirleri Türk okuyucuya sunuyor! “Uyumak için yatıyorum/ Garip resimlerin, işaretlerin karalandığını görüyorum/ Gözkapaklarımın arkalarında karanlığın duvarında/Uykuyla uyanıklık arasındaki yarıktan büyük bir harf kendini sokuşturmaya çalışıyor boşuna” Noktürn adlı şiirden... 2011 Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Tomas Tranströmer’in 1954-2004 yılları arasında yayımladığı kitaplarından seçilen bu şiirlerde kendi ülkesinin uzun kışlarıyla güzel yaz aylarındaki yaşantılarından olduğu kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde gördüklerinden de esinlendiği belli. Şair hem insanların kişisel hayatındaki hem de kültürler arasındaki karşıtlıklar arasında bağlar kurmaya çalışır.

Çok Komik Bir Hikâye

Kipri Dick King-Smith/Hayykitap

Hayvan hikâyeleriyle çok sevilen İngiliz yazar Dick King- Smith’in klasikleşmiş kitaplarından biri olan ‘Kipri’ şimdi Türkçede! Karşıdan karşıya geçmenin güvenli bir yolunu arayan cesur kirpi Azmi, ne kadar zor bir işe kalkıştığını hemen anlar. Daha ilk denemesinde başından büyük bir darbe alır, konuşması bozulur, kelimeler ve harfler birbirine karışır. Azmi ‘kirpi’ değil ‘kipri’dir artık. “Başım çok ağrılı şiddetliyor” der ailesinin yanına döndüğünde. Sonra müjdeyi verir: “Caddelerin insandan geçtiği yeri buldum!” Fakat ne yazık ki insanların caddeden geçtiği yerlerin çoğu kirpiler için güvenli değildir. Azmi’nin bütün seçenekleri birer birer denemesi gerekecektir. Azmi azmeder, sonunda doğru yeri bulur ve adını tarihe altın harflerle yazdırır! ‘Kipri’ maceralı ve komik hikâyesiyle çocukları fethedecek.

Çocuklukta Korkuyla Baş Etmenin Yolları

Seni Korkularınla Seviyorum

Maria Luisa FerrerÛs/Doğan Kitap

Anne-Baba Akademisi serisinin yeni kitabı ‘Seni Korkularınla Seviyorum’ ebeveynler için vazgeçilmez bir rehber. Anne-babalar, çocuklarının korkularıyla ilgili tüm sorularına, Maria Luisa FerrerÛs’un bu kitabı sayesinde yanıt bulacak. Çocuk psikolojisi alanında dünyanın önde gelen isimlerinden olan Ferreros’un, Anne-Baba Akademisi’nde yayımlanan ilk kitabı ‘Sarıl Bana Anne’ydi. Bu ikinci kitabı ise son derece insani ve bir bakıma faydalı bir duygu olan korkuyu reddetmek yerine onunla yüzleşip sebeplerini bulma ve alt etme yöntemlerini sunuyor okura.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder