Siyaset 'Cerrah ve 29 yetkiliye soruşturma yok'
Paylaş
'Cerrah ve 29 yetkiliye soruşturma yok'

İçişleri Bakanı Atalay, Dink'in suikastına ilişkin Celalettin Cerrah ve 29 yetkili hakkında soruşturma başlatıldığı iddialarını yalanladı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, idare olarak kendilerine gelen herhangi bir konu olmadığını bildirerek, "Savcılığa başvurudur bu, henüz soruşturma da başlatılmış değildir. Savcılık bundan sonra ne yapacak onu beklemez lazım" dedi. Atalay, 30 yetkili hakkında soruşturma açılmadı. Sadece savcılığa başvuru var" diye konuştu.

>> CERRAH'A DİNK SORUŞTURMASI İDDİASI

Bakan Atalay, 95. Dönem Kaymakamlık Kursu kapanış törenine ve kura çekiminin yapılacağı Crowne Plaza’ya gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Atalay, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dava hakkındaki bir soru üzerine, "Bu konuda epey bir bilgi kirliliği ve karışıklık var. Şu anda idare olarak bize gelen herhangi bir konu yok. Bu konunun yeniden gündeme gelmesi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği karar ve ailenin avukatlarının savcılığa başvurusu ile oldu. Savcılığa başvurudur bu, henüz soruşturma da başlatılmış değildir. Savcılık bundan sonra ne yapacak onu beklemez lazım" yanıtını verdi.

AVUKATI DA YALANLADI

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın avukatı Mehmet Köksal da, müvekkili hakkında talep edilmiş bir soruşturma izni, ya da açılmış bir soruşturma bulunmadığını bildirdi. Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, iki gündür tüm medya organlarında, müvekkili Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah hakkında yeniden soruşturma açıldığı yönünde, gerçeği yansıtmayan haberlerin yayımlandığını kaydetti.

Müvekkilinin, Hrant Dink olayında herhangi bir kusurunun olmadığının, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından iki defa verilen kesin kararlarla sabit olduğunu savunan Köksal açıklamasında devamla şunları belirtti:

"Ayrıca özel yetkili savcılık tarafından müvekkilimiz hakkında talep edilmiş bir soruşturma izni yahut açılmış bir soruşturma yoktur. Buna rağmen müvekkilimiz hakkında, halen gerçeğe aykırı haber yapılmasını anlayamamaktayız. Bu gerçeğe aykırı haberlerle müvekkilimizin kişilik haklarına saldırılmaktadır. Bu tarz haberler yapılmasına son verilmediği ve yapılmış olan haberler düzeltilmediği takdirde tüm ilgililer hakkında hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunmaktayız."

AA

Haberin Devamı