Hakan Çelik Cep telefonu alkol kadar tehlikeli
HABERİ PAYLAŞ

Cep telefonu alkol kadar tehlikeli

Haberin Devamı

Japon üretici Toyota trafik kazalarında yüzde 60’a kadar rolü olduğu tespit edilen cep telefonu kullanımına karşı önemli bir adım attı.

Almanya, Avusturya ve İsviçre’de yapılan Yol Güvenliği Araştırması, trafik kazalarının yüzde 60’ının cep telefonu nedeniyle gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Türkiye’de geçtiğimiz yıl meydana gelen 569 binden fazla trafik kazalarının önemli bölümünün araç kullanırken telefonla konuşmak nedeniyle olduğu belirtiliyor. Araştırmalara göre; sürücülerin yüzde 46’sı trafikte cep telefonu kullanmama kuralına uymadıkları belirlenirken, yüzde 15’inin mesaj yazdığı ve yüzde 24’ünün akıllı telefonlarını kullanarak mesajlarını okuduğu kaydedildi. 24 yaşının altındaki sürücülerde bu oran çok daha yükseliyor. Ayrıca araçta cep telefonu kullanımının kaza riskini 4 kat artırdığı da istatistiklere yansıyor.

TOYOTA'NIN GİRİŞİMİ


Toyota’nın, gençlerin özellikle ilk otomobil kullanma deneyimlerini yaptıkları dönemde güvende olmalarını sağlamak amacıyla geliştirdiği ‘Safe&Sound’ mobil uygulaması, markanın yenilikçi yaklaşımlarından biri. Uygulama ile hız limitlerinin aşılması ya da seyir halinde cep telefonu kullanılması durumunda sistem devreye giriyor. Bu aplikasyonla, ebeveynlerin kendi belirledikleri dikkat çekici müzikler çocuklarının cep telefonunda çalmaya başlıyor ve dikkatlerini çekiyor. Farklı müziklerden oluşturulan playlist, absürd ve esprili şarkıları içeriyor ve böylelikle ebeveynler kurallara uymayan çocuklarını esprili bir şekilde uyarmış oluyor.

Cep telefonu alkol kadar tehlikeli

EKİM’DE GELİYOR


Mercedes Benz, X-Serisi adını verdiği yeni modelle pick-up dünyasına girdi. Prestijli Alman üretici bugüne kadar Renault, Toyota, Mitsubishi, Ford gibi markaların hakim olduğu zorlu segmentte boy gösterecek. Sağlam, dayanıklı, güçlü ve fonksiyonel özellikleriyle tarif edilen X Serisi Mercedes’e özgü konfor ve güvenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Cep telefonu alkol kadar tehlikeli

ZENGİN DONANIM LİSTESİ


İki farklı tavan rengi ve sınıfının en zengin donanım özellikleri de X Serisi’nin avantajları arasında. X Serisi’nin dört ve altı silindirli motorları bulunuyor. Müşteriler manuel veya 7 ileri otomatik şanzımandan birini seçebilecek. Yeni model ‘Pure’, ‘Progressive’ veya ‘Power’ donanım opsiyonlarıyla alınabilecek. Aracın uzunluğu 5340, genişliği 1920 mm. Maksimum yükleme kapasitesi ise 1042 kilogram.


HEDEF, PAZARIN YÜZDE 10'U


Mercedes’in hedefi, yıllık 20 bin adet olan Türkiye pazarında yüzde 10’luk dilime sahip olabilmek. Mercedes-Benz, Türkiye’de satışlara Ekim’de başlayacak. İlk etapta 4 silindirli 2.3 lt (163 beygir ve 190 beygir) motor seçenekleri ithal edilecek. 2018’in ikinci yarısından itibaren ise 6 silindirli 3.0 lt (258 beygir) motor versiyonu satışa sunulmaya başlanacak.

2018’DE TÜRKİYE’DE


Jaguar’ın yeni SUV modeli E-PACE 2018 başında Türkiye’de olacak. E-PACE 125g/km CO2 değerine sahip, temiz ve hızlı tepki veren 150 beygir dizel motordan 100 kilometreye 6.4 saniyede ulaşan sportif 300 beygir benzinli motora kadar yalnızca Ingenium benzinli ve dizel motorları içeren ilk Jaguar modeli olacak.

Cep telefonu alkol kadar tehlikeli


ALFA ROMEO'YA 5 YILDIZ


Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio, Euro NCAP’in gerçekleştirdiği çarpışma testlerinde 5 yıldız aldı. Markanın, bir başka 5 yıldızlı modeli olan Alfa Romeo Giulia’da da kullanılan ‘Giorgio’ platformu ise Stelvio’nun başarısıyla, ikinci kez Euro NCAP tarafından 5 yıldız ile ödüllendirilmiş oldu.

Cep telefonu alkol kadar tehlikeli

Sıradaki haber yükleniyor...
holder