Murat Gülderen Cep ile fotoğraf çekme teknikleri
HABERİ PAYLAŞ

Cep ile fotoğraf çekme teknikleri

Haberin Devamı

Üst düzey akıllı telefon almaya meraklıyız ancak bu cihazları hakkını vererek kullanmayı bilmiyoruz. Yeni telefonların kamera sistemleri artık profesyonel kameraları aratmıyor. Karanlıkta netlik sağlayan, yüksek alan derinliği yaratan, arka objeleri gerektiğinde bulanıklaştırabilen telefonlar ile çekim yapmanın inceliklerini sizler için derledik.

HDR MODU

HDR yüksek dinamik aralığı demektir. Karışık alanlarda renk patlamasını önler. Yani siyah alanların daha siyah, aydınlık alanların daha net olmasını sağlar. Bu sayede çok daha iyi kontrast değerine sahip görüntüler elde edilebiliyor. Yeni telefonlara 4K HDR özelliği de eklendi.

TELEFOTO

Artık çift arka kameralı yüksek megapikselli telefonlar hızla yayılıyor. Bu kameraların biri geniş açılı diğeri ise telefoto özellikli. Telefoto, fotoğraflarda 10 kata kadar bozulma olmadan yakınlaştırma yapabiliyor.

ZUMDAN KAÇININ

Telefonunuz tek arka kameralıysa fotoğraf çekerken dijital zum yapmak yerine objenize yakınlaşın. Dijital zum megapiksel değerlerini düşürdüğü için görüntülerde bozulmalar meydana gelebiliyor.

SÜPER OTOMATİK MOD

Gece çekilecek selfie için ışığın arkanızdan değil yüzünüze geldiğinden emin olun. Yeni cihazların kameralarında süper otomatik mod bulunuyor. Yüksek megapikselli ön kameraların son derece hassas sensörleri sayesinde az ışıkta mükemmel selfie’ler çekebilirsiniz.

80-20 KURALI

Fotoğraflarınızı yüzde 80’i karada yüzde 20’si gökyüzünde veya tam tersi oranda olacak şekilde çekin. Bu basit oran sayesinde fotoğraflarınıza bakan kişiler, neye odaklanmalarını istiyorsanız ona yönelir.

ALAN DERİNLİĞİ

Yeni cihazlara bokeh (bulanıklık efekti) uygulaması eklendi. Bokeh fotoğraf çekerken odaktaki obje dışındakilerin bulanık çıkmasını sağlayarak estetik bir görüntü sunuyor. Böyle resimler çekmek için bokeh’i aktif hale getirmek yeterli.

IŞIK VE GÖLGE

Işık kaynağını çekeceğiniz nesnenin sağına ya da soluna 45 derecelik açıyla gelecek şekilde ayarlarsanız gölgeli güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

HAREKET EFEKTİ

Deklanşör hızınızı manuel olarak yavaşlatarak karenizde hareket eden ışığı yakalayabilirsiniz. Bu uygulama gece karanlığında arabaları çekmek için ideal.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder