Spor Cenk Tosun, Alex hayranı çıktı

Cenk Tosun, Alex hayranı çıktı

Paylaş
Cenk Tosun, Alex hayranı çıktı

Gaziantepspor'un başarılı forvet oyuncusu Cenk Tosun, Spor Toto Süper Lig'de en beğendiği oyuncuların Alex ve Arda olduğunu söyledi

Futbol Federasyonu’nun resmi yayın organı TamSaha Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Cenk Tosun, öncelikli hedefinin Gaziantepspor’a faydalı olmak olduğunu dile getirdi.

"Attığım gollerle takımımın başarısına katkı sağlamak istiyorum. Önümüzdeki sezon Gaziantepspor’la Avrupa kupalarında mücadele etmeyi çok arzu ediyorum" diyen Tosun, "Kulübümle 3.5 yıllık sözleşmem var.

Sözleşmemin bitiminde de Türkiye’de veya Avrupa’da daha büyük takımlarda yoluma devam etmek amacındayım. Yurt dışında mutlaka Almanya’da oynamak gibi bir düşüncem yok, İngiltere veya İspanya’da da oynamak isterim. Daha yaşım çok genç, öğrenecek çok şey de var önümde, uzun bir yol da var" dedi.

EN İYİ OYUNCU ALEX VE ARDA

Türkiye’de en beğendiği oyuncunun Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza olduğunu kaydeden Cenk Tosun, şunları söyledi: "Türkiye’deki en iyi oyuncu Alex. Çok zeki bir oyuncu, takımını çok iyi yönetiyor ve tek başına bir maçı çevirebilecek kaliteye sahip.

İşte son Galatasaray maçında yaptıkları ortada. Önce frikikten asist yaptı, sonra da kısa boyuyla Gökhan Zan ve Servet Çetin gibi iki uzun boylu stoperin arasında kafa golü attı. Kendisine hayranım. Bir de Arda ağabeyi çok beğeniyorum.

Gaziantepspor’da da çok iyi oyuncular var. Tek tek bütün takımın ismini saysam yeridir. Düşünün, Olcan gibi bir oyuncu yedek kalabiliyor, sonra da oynadığı ilk maçta 3 gol atabiliyor."

"AYNI SERTLİK ALMANYA'DA DA VAR"

Başarılı futbolcu, yabancı oyuncuların Türkiye’de futbolun çok sert oynandığı yönündeki yakınmalarıyla ilgili olarak da "Bence aynı sertlik Almanya’da da var. Defans oyuncularının böyle oynaması da normal. Bence böyle sert ve mücadeleci bir oyunda attığın golün değeri de yükseliyor" dedi.

Gaziantepspor’un ilk yarıda yaşadığı gol sıkıntısı ve kendisinin gelmesiyle takımda gol sayısının artmasıyla ilgili olarak da "Gaziantepspor gerçekten çok iyi bir takım ama bir santrforu yoktu.

O bölgede zaman zaman Sosa ve Popov oynuyordu ama gerçek yerleri santrfor değildi. İkisi de çok teknik ve çok hızlı oyuncular ama o bölgede oynayan adamın biraz daha fizikli ve top tutabilen birisi olması gerekiyor. Dolayısıyla benim gibi bir santrforun gelmesi takıma çok yararlı oldu.

"BU KADAR ÇABUK DAVET BEKLEMİYORDUM"

Avusturya ile oynanan 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri maçı öncesinde milli takıma çağrılan Cenk Tosun, bu kadar çabuk bir davet beklemediğini söyledi. Tosun, şunları kaydetti:

"Açıkçası bu kadar çabuk bir davet beklemiyordum. Sonuçta A Milli Takım’ın o kadar kolay girilebilecek bir yer olmadığını da biliyordum. Buralara bu kadar çabuk geleceğimi hayal etmiyordum.

Ama Gaziantepspor’da bulduğum şans ve attığım goller, süreci çabuklaştırdı. Milli Takım’la erken buluşmamın da kariyerim açısından çok daha faydalı olacağına inanıyorum."

Haberin Devamı