Spor Cengiz Ünder kimdir?

Cengiz Ünder kimdir?

Paylaş
Cengiz Ünder kimdir?

Cengiz Ünder Süper Lig'de yaşından büyük işler yapmaya devam ediyor. Medipol Başakşehir'in zirve yürüyüşü sürerken, Turuncu-Lacivertli ekipte 19 yaşındaki genç futbolcu Cengiz Ünder performansıyla göz dolduruyor. Peki Cengiz Ünder kimdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları.

14 Temmuz 1997'de Balıkesir Sındırgı'da dünyaya gelen Cengiz Ünder, 2007'de Bucaspor futbol akademisine girdi. Altınordu Başkanı Mehmet Seyit Özkan'ın o dönem Bucaspor ile yollarını ayırmasıyla Cengiz de Altınordu'nun yolunu tuttu. 2014'te profesyonel olan genç yıldız adayı, 1. Lig'de geçirdği iki başarılı sezonun ardından bu sezon başında Süper Lig'e, Başakşehir'e imza attı.

Cengiz Ünder, 2016-2017 sezonuna damga vuran genç yıldızlardan biri oldu. Süper Lig'de 28 hafta sonunda Medipol Başakşehir, topladığı 57 puanla ikinci sırada yer alırken, Abdullah Avcı ve öğrencileri, Beşiktaş'la ligin en başarılı ekibi olarak dikkat çekiyor...

Turuncu-Lacivertli ekipte, sezon başında Altınordu'dan transfer edilen 19 yaşındaki Cengiz Ünder ise başarılı performansıyla, bu başarıda büyük pay sahiplerinden biri. 700 bin Euro bonservis bedeli karşılığı İstanbul'un yolunu tutan genç futbolcu, ligdeki 27 karşılaşmada da forma giyerken 5 gol 5 asist kaydederek, takımının zirveden kopmamasında önemli rol oynadı.

Son olarak, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi konuk eden Başakşehir'de genç futbolcu Cengiz Ünder, attığı klas golle hem Volkan'ı mağlup etti hem de adından söz ettirdi.

Abdullah Avcı'nın genelde sol kanatta şans verdiği genç yıldız, Süper Lig'de en dikkat çeken isimlerden biri olmayı başardı.

Haberin Devamı