Gündem Cenazede aşk-ı muhabbet

Cenazede aşk-ı muhabbet

Paylaş
Cenazede aşk-ı muhabbet

Türk Tiyatrosu'nun duayeni Cüneyt Gökçer'in cenaze töreninde Ayten Gökçer'e sarılan Yıldız Kenter, Cüneyt Gökçer'e olan büyük aşkını bir kez daha dile getirdi

Eşinin yanında itiraf etmişti
Türk Tiyatrosu’nun köşe taşlarından biriydi Devlet Sanatçısı Cüneyt Gökçer. Büyük bir oyuncu, rejisör ve hocaydı. Devlet Tiyatroları’nı 23 yıl yönetmişti. Cüneyt Gökçer (89) geçen çarşamba Ankara’da öldü. Duayen son yolculuğuna dün İstanbul’da uğurlandı.

Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine tiyatronun sembol isimlerinden Yıldız Kenter de katıldı. Yıldız Kenter, Cüneyt Gökçer’in eşi, usta tiyatrocu Ayten Gökçer’e sarılarak başsağlığı diledi. Yıldız Kenter yıllar önce eşi Şükran Güngör’ün yanında Cüneyt Gökçer’e “En büyük aşkım, en büyük zaafımdınız” demişti. (Tiyatrocu Şükran Güngör 2002’de ölmüştü).

‘Bütün kızlar ona aşıktı’
Ayten Gökçer 4 yıl önce bir röportajında Yıldız Kenter’in aşk itirafını şöyle yorumlamıştı: “Bence çok doğal. Yıldız Hanım o devrede aktör olarak Cüneyt’i çok beğenmiş ve bunu medeni bir biçimde kocasının yanında itiraf etti.”

Yıldız Kenter dün cenaze töreninde de şunları söyledi: “Cüneyt Gökçer hocamdı. Onu tiyatro sınavına girerken tanımıştım. Sınavı kazandıktan sonra 11 yıl kendisinden ders almıştım. Birçok oyunda birlikte oynama şansını elde etmiştim. Cüneyt Gökçer’den çok şey öğrendim. Sevgim, aşkım hep devam etti.”

Yıldız Kenter ‘aşk’ını CNN Türk’ün ‘Afiş’ programına da anlattı: “Kız öğrencilerin hepsi Cüneyt Gökçer’e aşıktı. Çapkın da bir adamdı. Çapkınlığı onu daha da bir başka havaya büründürürdü. Hepimiz birbirimizi kıskanırdık. Genç yetenekler olarak hepimizi heyecanlandırırdı. Cüneyt Gökçer’in yolunu gözlerdik.”

Tiyatronun ustasına veda

Cüneyt Gökçer’in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, İstanbul Valisi Muammer Güler, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve sanatçılar katıldı.

Başsağlığı dileklerini Cüneyt Gökçer’in eşi Ayten Gökçer’in yanı sıra kızları Aslı ve Deniz Gökçer kabul etti. Cüneyt Gökçer, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Tiyatrocu Can Gürzap “Böylesine önemli bir kültür adamı son yolculuğuna çok daha büyük bir kalabalıkla uğurlanmalıydı” dedi.