Siyaset Cemil Çiçek'ten şiddet tepkisi
Paylaş
Cemil Çiçek'ten şiddet tepkisi

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şiddet ve terörü sorunları çözmek için kullananların, silah sıkanlar kadar sorumlu olduğunu söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İstanbul'da katıldığı toplantıda Tokat'ta hain saldırı ile ilgili konuştu.

Çiçek, "Terörün tüm insanlığa karşı bir tehdit olduğunu, tüm insanlığa karşı açılmış bir savaş olduğunu herkes bir an evvel anlamalıdır." dedi.

Bakan Çiçek, "Bu toplantıyı acılar içerisinde yapıyoruz. Dün 7 askerimiz hain ve alçak bir pusu sonucu şehit olmuştur. Yine bir süre evvel bir terör saldırısı sonucunda bir kızımız dün hayatını kaybetmiştir.

Sadece bu iki olay bile söylediğim konunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Elbette devlet olarak, hükümet olarak bunların faillerini bulduk, buluyoruz ve bulacağız. Bunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır" diye konuştu.

"TETİK ÇEKENLER KADAR SORUMLUDUR"

Cemil Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette bunların arkasında olanları da hem bizim kamuoyumuzun hem de uluslararası kamuoyunun gözünün önüne koymak gerekmektedir. Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerinin ve milletimizin başı sağolsun. Ama bu olayların failleri sadece hukuken sorumlu olanlar değildir.

Cebir, şiddet ve terörü sorun çözme yöntemi olarak, bir siyasi anlayış olarak, bir siyasi metod olarak gündeme getirenler ve uygulayanlar da en az tetik çekenler kadar sorumludur. Bunun iyi bilinmesi lazım. Yine en az bunlar kadar üzerinde durmak istediğim ve şahsen sorumlu kıldığım uluslararası camianın aymazlığıdır, sorumsuzluğudur."

Dilhun GENÇDAL/DHA

Haberin Devamı