Siyaset Cemaat bir bakanı mı izledi?
Paylaş
Cemaat bir bakanı mı izledi?

CHP'li milletvekillerinin cezaevinde ziyaret ettiği Hanefi Avcı çok ilginç bir bilgi verdi.

Hanefi Avcı ‘’Cemaat, bu hükümetin bir bakanını izledi. Rusya gezisinde yaptığı alışverişi ve örtülü ödenekten yaptığı harcamaları kayıt altına alındı’’ dedi.

Haberin Devamı

CHP’li milletvekillerinin Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettiği tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ilginç bir iddiada bulundu. Avcı, ‘’Cemaat, bu hükümetin bir bakanını da izliyor. Rusya gezisinde yaptığı alışverişi ve örtülü ödenekten yaptığı harcamaları, kayıt altına alındı’’ dedi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, CHP heyetinde yer alan Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, görüşme sırasında Avcı’ya “ İktidar cemaati kontrol edemiyor mu?” diye sordu. Avcı da şu cevabı verdi:

‘’Şu anda paralel çalışıyorlar gibi bir görüntü var. Biri diğerinden bağımsız. Ancak, bakanlar hakkında da cemaatin düzenlediği bilgi ve belgeler vardır. Mesela, bir bakanın Moskova’ya yaptığı gezideki alışverişlerinden tutun, örtülü ödenekten yaptığı harcamalara kadar bazı bilgiler toplandı. Oradaki ilişkilerinin hepsi arşive alındı. Bunu biliyorum. Giderek bakanları ürküten, korkutan, şantaja varan ‘Neme lazım dokunmayalım, sıkıntı olur’ dedirtecek bir ortam oluştu”

Haberin Devamı

10 BAKAN GİTTİ

CHP’li Özdemir görüşme sonrası, ‘’ Bu bakanın kim olduğuna ilişkin ayrıntı ya da ipucu verdi mi?’’ sorusu üzerine, ‘’ Hayır isim vermedi. Zaman da belirtmedi. Bu nedenle hangi bakan olduğu konusunda yorum yapamayacağını, ancak söyledikleri çok açık.. Hangi bakan olduğu ortaya çıkarsa bizler de memnun oluruz” cevabını verdi.

Bu hükümet döneminde biri Başbakan yardımcısı olmak üzere toplam 10 bakan çeşitli tarihlerde Rusya Federasyonu’na resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

(Gazeteport)