Ekonomi Çelik Palas Oteli yenilendi

Çelik Palas Oteli yenilendi

Paylaş
Çelik Palas Oteli yenilendi

Atatürk'ün talimatıyla 76 yıl önce yapılan, ancak Ağustos 2007'de özelleştirilen Bursa'nın ilk beş yıldızlı oteli Çelik Palas, bir buçuk yıl süren renovasyon çalışmaların ardından yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı.

MSN Yapı Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcal, otelin tanıtımı amacıyla Genel Müdür Y. Birol Kaymas ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Çelik Palas’ı tarihi misyonunun hak ettiği şekliyle yeniden hizmete sunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kırcal, MSN Yapı olarak 2007 Ağustos ayında yapılan özelleştirme ihalesinde 38,9 milyon dolar vererek Çelik Palas’ı devraldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Proje hazırlığı nedeniyle renovasyon çalışmalarına Şubat 2009’da başlandı ve yaklaşık bir buçuk yılda tamamladı. Çelik Palas’ın tarihi misyonunun hak ettiği en iyi firma ve malzemeleri tercih ettik. Oteli, 55 milyon dolar gibi bir bütçe ile A’dan Z’ye yeniledik. Kempinski Dünya Başkanı Gianni Van Daalen’in Çelik Palas’ı gördüğünde söylediği gibi, ’insan aklının yaratabileceği en muhteşem mekan’ı yarattık."

Türk turizmi için önemli destinasyonlardan biri olan Bursa’nın hem tarihi hem de doğal kaynak sularıyla yerli ve yabancı turistlerin her zaman odağında bulunduğuna dikkati çeken Kırcal, "Bursa özellikle son yıllarda kongre, sağlık ve spor turizmi gibi alanlarda atağa kalktı. Dünyada sağlık turizmi bütçesi 100 milyar dolar civarında. Modern ve dünya standartlarına uygun sağlık–SPA merkezleriyle Türkiye’nin bu artan potansiyelden etkin olarak yararlanması gerektiğine inanıyorum. Çelik Palas üstün hizmet anlayışı ile lokasyonu ile Türkiye sağlık turizminde önemli bir merkez olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Genel Müdür Y. Birol Kaymas da Çelik Palas’ın yıllık konaklama sayısının 32 bin olduğunu belirterek, konukların yüzde 35’inin Türkiye, yüzde 40’ının Ortadoğu, yüzde 10’unun Rusya, yüzde 15’inin de Avrupa’dan geldiğini ve ortalama kalış süresinin 2,5 gün olduğunu kaydetti.

-"ATATÜRK PALAS" MAYIS AYINDA AÇILIYOR-

Kaymas, Bursa kent kültürünün en önemli simgelerinden biri durumundaki Çelik Palas’ın hemen yanı başında renovasyonu devam eden ve üst düzey misafirleri ağırlayacak Atatürk Palas’ın da mayıs ayında hizmete gireceğini bildirerek, şunları söyledi:

"Atatürk’ün bizzat dans ettiği, toplantılarını yaptığı, misafirlerini ağırladığı ve 1950’li yıllarda kapanarak atıl bir hal alan bu binaya hak ettiği değeri vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Atatürk Palas mimari açıdan dünyaca önemli bir yapı. Renovasyon sırasında, tarihi bir hazine olmasına rağmen daha önce üzeri kapatıldığı için unutulan, 1930’lu yıllarda dönemin ünlü mimarı Guilio Mongeri’nin ’altın oran’ kullanarak imkansızı başardığı tarihi kolonlar gün yüzüne çıktı. Bu kolonların bir benzerini aynı yıllarda Frank Lylod Wright, Amerika’da S.C.Johnson&Son Administration Building’de kullanarak dünyanın en büyük mimarı ödülünü almış. O dönemde dünyanın iki ayrı ucunda birbirine bu kadar benzer paragon yapılar yapılması oldukça şaşırtıcı."

Haberin Devamı

Çelik Palas’ın tarihsel süreç içinde ağırladığı ünlü konuklardan bazıları ise şöyle:
Katherine Hepburn, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Zsa Zsa Gabor, Celal Bayar, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ziya Ül Hak, Johan Cruyff, Ülkü Adatepe, Sakıp Sabancı, Türkan Şoray, Ayhan Işık, Günseli Başar."