Dünya Çelik: Musul'daki Türkler henüz serbest bırakılmadı

Çelik: Musul'daki Türkler henüz serbest bırakılmadı

Paylaş
Çelik: Musul'daki Türkler henüz serbest bırakılmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Hüseyin Çelik, Irak'ın Musul kentindeki konsolosluğumuza yönelik IŞİD baskınında kaçırılan 49 Türk rehine ile örgütün elinde bulunan 32 TIR şoförünün henüz serbest bırakılmadığını açıkladı

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çelik, "Rehin alınan 49 konsolosluk çalışanımız şu an bir yer de tutuluyor, hükümetimiz tarafından tutuldukları yer biliniyor, sağlık durumları iyi, her hangi bir kaba kuvvete maruz kalmadılar. 32 TIR şoförümüzün şu anda nerede olduğunu biliyoruz, onların da sağlık durumu iyi. Sağlıklarından endişe edeceğimiz bir durum söz konusu değil. Bırakıldıkları yönünde haberler var. Doğru değil henüz bırakılmadılar” dedi.

DHA'dan Ramazan Yavuz ve Felat Bozarslan'ın Erbil'den geçtikleri haberde ise Irak'ın Bağdat'tan sonra ikinci büyük kenti Musul'u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin örgüt tarafından halen Musul Valiliği'nde tutulduğu ve durumlarının iyi olduğu belirtildi

IŞİD'in 3 gün önce ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, örgüt Saddam Hüseyin döneminde Devrim Muhafızı komutanlarından olan Albay Haşim Cammas'ı kente vali olarak 'atadı'.

IŞİD militanlarının salı günü akşam saatlerinden itibaren kuşattığı ve dün sabah da baskın yaptığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişi hâlâ rehin tutuluyor.

Aralarında 3 aylık ve 1 yaşında iki bebeğin de ulunduğu rehinelerin bırakılması için Türkiye'nin girişimleri sürerken IŞİD militanları rehineleri Musul Valiliği binasına götürdü.

Yapılan görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve Başkonsolosluk'ta rehin alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu, kısa sürede serbest kalacağının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı