Ekonomi ÇAYKUR randevuyla çay alacak

ÇAYKUR randevuyla çay alacak

Paylaş
ÇAYKUR randevuyla çay alacak

ÇAYKUR yaş çay alımlarında "randevu" sistemine geçecek

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, gelecek sezon altyapı çalışmalarını tamamlayarak yaş çay alımlarında randevulu sisteme geçmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, randevulu sistemle yaş çay alım çalışmaları için pilot bölge uygulaması yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Yaş Çayda Randevulu Alım Sistemi projemiz üzerinde önemle duruyoruz. Altyapı çalışmaları kapsamında geçen yıl 3 ilde 3 ayrı fabrikada uygulamayı denedik. Bu sezon ise 46 fabrikamıza bağlı 6 ayrı çay alım yerinde uygulamanın yapılması adına fabrika müdürlerimize bilgilendirme yaptık. Deneme alımlarımız devam ediyor. Gelecek sezon altyapı çalışmalarını tamamlayarak yaş çay alımlarında randevulu sisteme geçmek istiyoruz."

Yaş çay kampanya dönemlerinde üreticinin kısa sürede çay verme isteğinin izdihama neden olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İzdihamları önleme adına bu sistemin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz. Randevulu sistemde vatandaş haftanın belli günleri, belli saatlerde alım yerine gelerek çayını teslim edecek. Çay alım evlerine gelerek saatlerce çayını satmak için beklemeyecek. Randevulu sistem sayesinde, kotası 1 ton olan üreticimiz 3 gün, 3 ton kotası olan 5 gün, 5 ton kotası olanlar 7 günlük sürede çayını satabilecek. Bu sayede kurum olarak rahat çay alabileceğiz. Üreticimiz de çok rahat şekilde çayını satabilecek."

-2. sürgün yaş çay alımları-

Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay alımlarına 22 Haziran’da başladıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"1. sürgünde dönüm başına 350 kilogram olarak belirlediğimiz kotayı, ikinci sürgünde 375 kilogram olarak belirledik. Üreticilerimizden bugüne kadar 727 ton yaş çay aldık. Fabrikalarımızda ikinci sürgünde tam kapasite çay alımlarımız devam ediyor. Üreticilerimizin Ramazan ayında çay bahçesinde zor zaman geçirmemesi için, herhangi bir aksamaya ve mağduriyete yol açmamak için tam kapasite alımlarımız devam edecek."

Sütlüoğlu, Mayıs ayında alınan yaş çay bedellerinin ödendiğini, Haziran ayı yaş çay bedellerinin Temmuz ayı içerisinde ödeneceğini sözlerine ekledi.