Candaş Tolga Işık Çatı derken?
HABERİ PAYLAŞ

Aha da buraya yazıyorum: CHP ve MHP 2 ay sesini çıkarmadan yerinde otursun, Türkiye’de muhalefetin oyu artmazsa adam değilim.

[[HAFTAYA]]

Şu hale bakar mısınız? Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyor... İktidar, 12 yıldır her seçimden zaferle çıkmış, partisinin ve tabanın arkasında kenetlendiği Başbakan Erdoğan’ı aday göstermeye hazırlanıyor. Muhalefet ise “Biz bunu tek başımıza ‘indiremiyoruz’ o halde ikimiz birleşip dalalım” mantığıyla hiçbir ortak noktası olmayan iki partinin tabanına zorlama bir çatı aday arıyor. Bula bula buldukları isim kim? Ekmeleddin İhsanoğlu.

Haberin Devamı

Devlet Bey’e sorar mısınız düne kadar “Cumhurbaşkanı olmasını ister misiniz?” diye değil “Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?” diye MHP Genel Merkezi’nde bir anket yaptırsa bilen kaç kişi çıkardı? Sorun lütfen... Kemal Bey’in oturduğu mahallede Ekmeleddin İhsanoğlu’nun daha önce adını duyan bir esnaf var mıymış acaba? Cumhurbaşkanını CHP ve MHP MKYK’sı değil, halk seçecek! 77 milyon nüfuslu bu ülkede adını doğru yazabilen 100 kişi bulamayacağınız bir adayın 12 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir siyasetçiye karşı seçim kazanmasını beklemek neyin kafasıdır biri bana anlatabilir mi?

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu küçümsemek gibi bir maksadım asla yok, olamaz. Aksine, tanımıyorum ama eminim ki kendisi son derece değerli ve işinde başarılı biridir. Bir partinin ya da kendi başına cumhurbaşkanı adayı olmasına da saygı duyarım. Ama ‘çatı aday’ diye muhalif seçmenin üzerinde mutabakata varması beklenen isim Ekmeleddin İhsanoğlu mudur Allah aşkınıza? Ben söyleyeyim: Değildir... Hem de hiç değildir!

Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı şimdiden hayırlı uğurlu olsun. “İlk turda mı ikinci turda mı seçilir?” derken dikkat edin de ‘çatı adaya’ tur bindirmesin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder