Yaşam Castrol’den Tatilcilere Erken Uyarı!

Castrol’den Tatilcilere Erken Uyarı!

Paylaş
Castrol’den Tatilcilere Erken Uyarı!

Türkiye madeni yağ pazarının lider markası ve üreticisi Castrol, tatil sezonunun yaklaştığı bugünlerde araç kullanıcılarını uzun yolda kötü sürprizlerle karşılaşmamaları konusunda uyarıyor.

Tatil ve seyahat amacıyla yollara çıkmaya başlayan araç sahiplerine seslenen Castrol, motor arızalarının en önemli nedenin önerilen servis aralıklarında değiştirilmeyen ve özelliğini kaybeden motor yağları olduğuna işaret ediyor. Türkiye’de ve dünyada önde gelen araç üreticileri ile motor yağı konusunda teknolojik işbirliklerini sürdüren Castrol, motorun ömrünü uzatan ve bakım maliyetlerini düşüren motor yağları ile adeta motora can verirken tüketicilerin tatilden kötü anılarla eve dönmemeleri için uzun yolda bekleyen sıkıntılar karşısında hazırlıklı olmaları konusunda kendilerini ikaz ediyor.

Haberin Devamı

Motor Yağı Neden Zamanında Değiştirilmeli?

Motor çalıştıkça yağın içerdiği katık maddeler motoru korumak için kendini tüketmeye başlar. Ya belirlenen kilometre kullanımı sonucunda bu gerçekleşir ya da (eğer belirtilen kilometre yapılmaz ise) geçen zamanla yağın motorda biriken yanma artıkları ile uzun süreli temasından dolayı katık maddeler özelliğini kaybetmeye başlar. İşte bu sebeple belirlenen kilometre veya zaman (1 yıl) içerisinde değiştirilmeyen yağlar, içerdikleri katık paketinin bitmesi veya ürünün özelliğini kaybetmeye başlaması sebebi ile görevini tam yapamamaya başlar ve motor için gerekli korumayı sağlayamaz.

Uzun Yola Çıkmadan Önce;

Genel araç bakımı (lastiklerin ve lastik basınçlarının kontrolü, cam suyu seviyesi, farların kontrolü gibi) ile birlikte yağ kontrolünün ve gerekliyse de yağ değişiminin yapılması elzemdir. İnsan vücudu için kan nasıl önemli ise, motor için de motor yağı aynı derecede önemlidir.

Haberin Devamı

Yapılacak kilometre tahmini olarak belirlenmeli ve eğer bakım zamanı yolculuk esnasına denk geliyorsa yağ değişimi yolculuğa başlamadan gerçekleştirilmelidir.

Seyahat esnasında motor yağında eksilme olması aracın performansında düşüşe ve ilerleyen günlerde motor arızalarına sebebiyet verebilir. Yağ değişimi için araç üreticilerinin belirlediği aralıklara sadık kalmak izlenebilecek en doğru yoldur.