Spor CAS'tan şok karar!

CAS'tan şok karar!

Paylaş
CAS'tan şok karar!

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden şok karar...

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Romanya Ligi'ni sarsan bir karara imza attı... Ligin 2. haftasına girilirken CAS Romanya'nın köklü takımlarından Rapid Bükreş'in küme düşmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Romanya Federasyonu, geçtiğimiz sezonun sonunda finansal Fair-Play kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle Cluj ve Rapid Bükreş takımlarına lisans vermedi. Bunun üzerine Cluj takımı CAS'a dava açtı ve mahkeme Romanya temsilcisini haklı bularak üst ligde yer alması yönünde karar verdi.

Romanya Futbol Federasyonu ülkenin köklü takımlarından Rapid Bükreş ile ligi 15. sırada tamamlayan Concordia arasında bir Play-Out karşılaşması düzenledi. Maçı kazanan Rapid Bükreş 1. Lig’de kalırken Concordia 2. Lig’in yolunu tuttu.

Concordia Kulübü ise konuyu CAS'a taşıdı. CAS'ın kararında "Rapid Bükreş'in böyle bir Play-Out maçına katılmaya lisansı olmamakla birlikte bu karşılaşmanın yasal bir temeli yok.

Haberin Devamı

Romanya Futbol Federasyonu, Concordia takımını Rapid'in yerine bir üst lige yerleştirmeli" ifadelerine yer verildi. reklam Öte yandan CAS 2007/2008 sezonunda Karpaty Lviv ile Metalist arasında oynanan maçta şike yapıldığına karar verdi.

CAS, aralarında Metalist Kharkiv'in Sportif Direktörü ve 6 futbolcunun da bulunduğu 7 kişiye 3 ila 5 yıl arasında futboldan men cezası verdi.