Spor 'CAS'ın vereceği kararın olumlu olma ihtimali...'

'CAS'ın vereceği kararın olumlu olma ihtimali...'

Paylaş
'CAS'ın vereceği kararın olumlu olma ihtimali...'

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Play Of ilk maçında bu akşam deplasmanda oynayacağı Tromso karşılaşması öncesi Siyah Beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu

Maçı izlemek için Tromso'ye gelen Orman, soğuk havanın oyuncuları etkilemeyeceğini söylerken, saha zeminin suni çim olmasının dezavantaj olabileceğini belirtti.

"Gerçekten donduk. Çok soğuk bir hava var. Ancak havanın takımı etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü sezon öncesi Avusturya'da yapılan kampta da soğuk havada antrenman yapmışlardı. Bence problem olacak konu sahanın sentetik çim olması. Umarım kazasız, belasız bir maç oynayıp İstanbul'a döneriz. Takımımız dün sahada antrenman yaptı. Umarım bir problem çıkmaz. Galatasaray'ın Tromso ile oynadığı maçta yaşanan zemin problemleri sonrası sahayı sentetik çime dönüştürmüşler. Bu turu geçmekten daha önemlisi CAS'ın alacağı karardır. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Oynadığımız takımdan bütçe olarak 10-12 kat daha büyük bir bütçeye sahibiz. 110 yıllık bir koca çınar olarak turu geçmemiz lazım."

Başkan Orman Beşiktaş'ın son bir yılda büyük aşama kaydettiğini söylerken, yeni stadın adının 'Vodafone Arena' olacağını belirtti.

"Dengeler yavaş yavaş yerine oturuyor. Beşiktaş'ta her şey planlandığı gibi gidiyor. Bizim her attığımız adım planlanmış adımlardır. İcraatlarımızı gördükçe insanlar bu durumu daha iyi anlıyorlar. Stat ile ilgili yaptığımız sponsorluk anlaşması çok önemli bir anlaşma. Bir sene önce Beşiktaş kayyuma mı kalacak, takım sahaya çıkabilecek mi, lisans alabilecek mi denilen bir ortam vardı. Bir sene içinde olmayan izinleri alıp, stat inşaatına başlayıp, 150 milyon Dolar karşılığında sponsor anlaşması imzaladık. Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atmak bizim adımıza gurur verici bir durum. Sponsorluk hemen başladı. Beşiktaş'ın yeni stadının adı Vodafone Arena olacak. İnşaat hızla devam ediyor. Bu işler kolay olmuyor ama umarım Beşiktaşlılar bunun farkındadır. İnönü ismini değiştirme gibi bir niyetimiz yok ama tabi ki bu kadar yüksek ücretler veren bir şirketinde kendi ismi ile anılmasını sağlaması çok doğal. İnönü ismi de duracak."

Fikret Orman yeni sponsorluk anlaşması sonrası alınan ücretin düşük olduğu yönünde yapılan eleştirilere şu cevabı verdi.

"Ne dememi istersiniz? Sadece gülüyorum. Doğru işler yaptığımıza inandığımız sürece insanların ne söylediği beni çok fazla ilgilendirmiyor. Ben doğru işler yaptığımıza, Beşiktaşlılar da bunun böyle olduğunu biliyorlar. Bugüne kadar aldığımız tepkiler pozitif yönedir. Beşiktaş büyük bir camiadır. Farkı düşünenler de olacaktır. Ben sadece saygı duyuyorum. Ancak ben vicdanen doğru işler yaptığımız düşünüyorum."

Orman CAS'ın vereceği kararın olumlu olma ihtimalinin yüzde elli olduğunu vurguladı.

"Kararla alakalı çok fazla tahmin yürüteceğimiz bir durum yok. Kamuoyunu çok büyük beklentilere sevk etmeye gerek yok. Bizin düşüncemiz yüzde elli, ellidir. Umarım kalbimizden geçen gibi olur."

Başkan Orman, ligin üçüncü haftası oynayacakları Gaziantepspor maçının da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olacağını söyledi.

"Şu anda havalar güzelken ve derbi maçları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağımız açıklamışken bir maçımızı daha Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. Ligin beşinci haftası oynayacağımız Galatasaray derbisi öncesi üçüncü haftada oynayacağımız Gaziantepspor maçını da takımımızın sahaya daha iyi alışması için Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. Daha sonrası için bir değişiklik yok. Planlandığı gibi Kasımpaşa Stadı'nda oynayacağız."

Orman stat inşaatının tüm hızı ile sürdüğünü de sözlerine ekledi.

"Yeni stadımızın inşaatını 2014 Kasım veya Aralık ayına kalmadan bitirmek istiyoruz. Beşiktaş'ın stadını hızla bitirmesi lazım. Tüm gayretimiz de o yönde. Her geçen gün daha hızlanıyoruz. İnşallah da hızlıca bitireceğiz."

DHA

Haberin Devamı