Spor CAS, Cüneyt Yüksel'i akladı

CAS, Cüneyt Yüksel'i akladı

Paylaş
CAS, Cüneyt Yüksel'i akladı

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu tarafından 18 ay müsabakalardan men edilen, milli atlet Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel'e verilen cezayı kaldırarak dosyayı kurula geri gönderdi.

Yüksel’in avukatı Koray Akalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkiline verilen cezanın ardından ilk olarak Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, ardından da CAS’a başvurduklarını belirterek, "Cezayı ilk olarak Tahkim Kurulu iptal etti. Şimdi de CAS’taki mücadelemiz olumlu sonuçlandı" dedi.

Akalp, CAS’ın, TAF Disiplin Kurulu tarafından ceza gerekçesi olarak öne sürülen "kusursuz sorumluluk" halinin, bu olayda geçerli olamayacağına kanaat getirdiğini ve Yüksel’in cezasını iptal ettiğini söyledi.

- Gözler yine TAF Disiplin Kurulu’na çevrildi

CAS’ın bu kararının ardından gözler yine TAF Disiplin Kurulu’na çevrildi.

TAF Disiplin Kurulu, geçen yıl 4 Aralık’ta aldığı kararla, sporcusu dopingli yakalanan 23 antrenörü 1 ile 3 yıl arasında değişen sürelerle müsabakalardan men etmişti.

Cüneyt Yüksel’in de aralarında bulunduğu 18 antrenör, ocak ayı başında Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na başvurmuş ve cezaların iptalini istemişti. Kurul, dosyalarda eksik bilgi ve belge olması nedeniyle usul hatası bulmuş ve cezaları iptal ederek dosyaları TAF Disiplin Kurulu’na geri göndermişti.

TAF Disiplin Kurulu uzun bir süre dosyaları yeniden inceleyerek karara bağladı. Disiplin Kurulu Başkanı Alparslan Şimşek, ay başında AA muhabirine yaptığı açıklamada, dosyası yeniden görülen 18 antrenörle ilgili kararın verildiğini, bazılarının cezasının kaldırıldığını, bazılarına ise yasaklı madde ticareti ve teşvikinden ömür boyu veya 4 yıl men cezası verildiğini dile getirdi.

Kurul, hangi antrenöre ne kadar ceza verildiğini henüz açıklamadı ancak CAS’ın verdiği kararın ardından, Yüksel’in cezasının uygulamaya konulup konulmayacağı merak konusu.

Haberin Devamı

AA