Dünya Canlı 'kıllı yengeç' otomatı

Canlı 'kıllı yengeç' otomatı

Paylaş
Canlı 'kıllı yengeç' otomatı

Çin'deki metro istasyonlarına kurulan otomatlarda, yiyecek-içecek yerine canlı yengeç satılmaya başlandı

POSTA İNTERNET
Başka kültürlere çok tuhaf gelebilecek beslenme alışkanlıklarına sahip Çinliler bu kez de yiyecek-içecek otomatlarında canlı yengeç satmaya başladı.

Ülkenin güneydoğusundaki Jiangsu eyaletinin başkenti Nanjing'deki yeraltı metro istasyonlarında kurulan özel otomatlarda, plastik kutular içine yerleştirilmiş canlı yengeçler, makineye para atılarak alınabiliyor.

Yerel halkın yemeyi çok sevdiği 'Dahza kıllı yengeçleri', büyük, orta ve küçük boylarda satılıyor. Fiyatları da 2 ila 7 dolar arasında değişiyor.

5 DERECEDE HAREKETSİZ OLUYORLAR

Yasa gereği bu deniz hayvanlarının canlı olarak satılması gerektiğinden, Twin Lake Crab Co. adlı firma da, bu otomatları koyarken özel bir sistem geliştirmiş.

Yengeçler, önce tekli olarak sert plastik kaplara hapsediliyor, sonra da ne ölmelerini, ne de hareket edecek kadar canlı olmalarını sağlayacak şekilde, 5 derecede muhafaza ediliyor.

Kıllı yengeçler, bu şartlar altında 'uyuşuk' vaziyette, kendisini satın alacak kişiyi bekliyor. Eğer müşteri, aldığı yengecin ölü olduğunu görürse, bunun yerine 3 tane bedava almaya hak kazanıyor.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı