Magazin Candan'ın öğrencisi ilk albümünü çıkardı

Candan'ın öğrencisi ilk albümünü çıkardı

Paylaş
Candan'ın öğrencisi ilk albümünü çıkardı

Çok küçük yaşlarda müziğe gönül veren Cihan Güçlü'nün yolu, lisedeyken Candan Erçetin'le kesişti. Güçlü, müzik öğretmeni olan ünlü sanatçının teşvikiyle besteler yapmaya başladı. O günden bu yana birçok şarkıya imza atan genç müzisyen, albümünü de Erçetin'in desteğiyle çıkardı

* Müzikle ilgilenmeye çok küçük yaşlarda başlamışsınız. Ailenizin de ilgisi var mıydı müziğe?

- Evet, babam gençliğinde gitar çalmış. İki teyzem, dört dayım var, hepsi bir enstrüman çalıyor. Büyük bir evde oturuyorlar ve eski Türk filmlerindeki gibi sürekli çalıp söylüyorlar. Ben küçükken annem de evde çok şarkı söylerdi, ben de ona eşlik ederdim. 13 yaşındayken akordeon dersleri almaya, bir sene sonra da babamın gitarını çalmaya başladım.

* O yaşta akordeon çalmaya nasıl heves ettiniz?

- Annem, çocuklarının akordeon çalmasını çok istiyormuş. Ağabeyim heves etmeyince, bana ders aldırdı. Tabii biraz zor oldu benim için, çünkü akordeon ağır olduğundan taşımakta güçlük çekiyordum. Bir ara babamın gitarıyla uğraşmaya başladım, sonrasında da gitar dersleri aldım. Lisedeki müzik öğretmenim Candan Erçetin’di. Bana “Sesin güzel, gitarı da iyi çalıyorsun, konservatuvara girmeyi düşünmüyor musun?” diye sordu. Benim aklımda konservatuvar yoktu o zamanlar ama onun da teşvik etmesiyle besteler yapmaya başladım.

* Siz ne okumak istiyordunuz?

- Galatasaray Lisesi’ni kazanmıştım zaten, oradan da iyi bir üniversiteye giderim diye düşünüyordum. Aslında çocukken hayalim astronot olmaktı ama büyüyüp durumu anlayınca vazgeçtim tabii. (Gülüyor) Kafamda pek bir şey yoktu. Sonra yarı zamanlı sınavları kazanıp konservatuvar ortamını gördüm. Yarı zamanlı okumak biraz kurs gibiydi, üniversitede konservatuvara girmek daha zor oldu.

ELEŞTİRİLMEK İSTEMEDİM

* Müzikle bu kadar iç içe olduklarına göre, aileniz konservatuvarı seçmenize bir şey dememiştir sanırım...


- Aslında ailem normal bir üniversitede okumamı istiyordu. Müziğe ilgime ‘çocukluk hevesi’ olarak bakıyorlardı. Lise bittikten sonra ciddi ciddi başka bir şey yapamayacağımı söyledim. Konservatuvarı kazandıktan sonra da onları ikna etmek için müzik öğretmeni olabileceğimi, gitar kursu açabileceğimi anlattım, “Ömür boyu barlarda çalmayacağım” dedim. 18’imden sonra albüm çıkarma fikrim hep vardı zaten.



* Şu anda 30 yaşındasınız, albüm için neden bu kadar beklediniz?

- Konservatuvara girdikten sonra, bu işin düşündüğüm kadar kolay olmadığını gördüm. Çok iyi bir şey yapmak ve farklı olmak istedim. Besteler biriktikçe de çocukluk dönemindeki şarkılarımdan daha iyilerini yapmaya başladığımı gördüm. Ama sonra yeni pop müzik dönemi oluştu. Eğer albüm yapsaydım, benim bestelerim zamanın gerisinde kalmış olacaktı. Bir de bizde herkes eleştirilir ya, ben eleştirilmek istemedim. Ben bir pop müzik şarkıcısıyım mesela ama benim dâhil olduğum müzik listesinde rock müzik de var, club müzik de. Çok acayip bir skala. Herkesle herkes karşılaştırılıyor. Fakat Cihan’la Teoman’ı karşılaştırdığın zaman olmuyor.

* Bir dönem barlarda sahneye çıkmışsınız, şimdi devam ediyor musunuz?

- Şu anda Levent’teki Galatasaraylılar Derneği’nde çalıyorum.

* Hangi günler çıkıyorsunuz sahneye?

- Çarşamba günleri. Programım saat 21.00’de başlıyor.

AŞK KONUSUNDA TUTUĞUM

* Albümünüzdeki şarkıları dinledim, çoğunlukla aşktan bahsetmişsiniz. Sanki çok büyük bir aşk yaşamışsınız da onun ardından bu albüm ortaya çıkmış izlenimi yarattı bende...


- Şarkılarımda aşkı anlatmam, çok fazla aşk yaşamadığımdandır belki de... Küçüklüğümden beri o konuda çok tutuğum. Bu konuda rol modelim ailem. Annem ve babam benim karşımda hiçbir zaman kavga etmediler. Bende kadınla erkek bir araya geldiğinde çok iyi anlaşmaları gerektiği düşüncesini yarattılar. Ben de çok iyi anlaşacağım kişiyi bulmaya çalışıyorum.

* Bu şarkıları ithaf ettiğiniz birileri yok mu yani?

- İlla ki var ama artık o kişiler evli...

* Son dönemde çoğu şarkıcı albüm yerine single çıkarmayı tercih ediyor. Siz biraz cesur davranmışsınız...

- Benim çok birikmiş bestem var. Bir de ben konser müzisyeni olmak istiyorum. Bu albüme 11 tane şarkı koydum, bir dahakine daha fazla koyacağım. Tek amacım, sahneye çıktığımda kendi şarkılarımı söylemek, oldukça az cover yapmak. Şarkılarıma güvenmeseydim albüm yapmazdım belki ama tüm bestelerimin güzel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sanatçılar iyi bir şarkı bulunca çok büyük ücretlere satın alıyorlar, benim buna gücüm yetmeyebilirdi.

HAYALİM AÇIKHAVA’DA KONSER

Candan Erçetin geçen yaz Açıkhava’da verdiği konserde beni de sahneye çıkardı. Orada bir şarkı söyledim. Şimdi tek amacım, Açıkhava’da konser vermek. Bence orada sahneye çıktıysan, artık ‘olmuşsun’ demektir.

Hürriyet

2

Haberin Devamı