Gündem Çanakkale'de çift gökkuşağı

Çanakkale'de çift gökkuşağı

Paylaş
Çanakkale'de çift gökkuşağı

Çanakkale'de çift gökkuşağı

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, kısa bir süre sonra yerini kent semalarında anda iki gökkuşağına birden bıraktı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir saat etkili olan sağanak yağışın kesilmesiyle birlikte gökyüzündeki bulutlar parçalanmaya başladı. Ardından da pek rastlanmayan doğa olaylarından birisi gerçekleşti. Gökyüzündü önce bir adet gökkuşağı belirirken, kısa bir süre sonra üzerinde ikincisi ortaya çıktı. Bu duru cadde ve sokaklarda şemsiyeleriyle yürüyen Çanakkalelileri şaşkınlığa uğrattı. Vatandaşlar bu harika doğa olayını uzun süre seyretti. Bazıları ise telefonlarındaki fotoğraf makineleri ile bu anı ölümsüzleştirdi. 10 dakika aradan sonra iki gökkuşağı birden kayboldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, "Bu tamamen bir optik olaydır. Işığın kırılmasıyla oluşuyor. Gökkuşağının çemberlerinin merkezine bakış doğrultusunda yağmur damlaları var. Damlaların içinde ışığın iki kez kırılması nedeniyle, iki gök kuşağı oluşabiliyor. Aslında her zaman iki tane vardır. Ama böyle net görünmez. İkisinin de net görünmesi çok güzel bir doğa olayıdır" dedi.

Haberin Devamı

DHA