Ekonomi Çamlıca'ya dev AVM 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Çamlıca'ya dev AVM 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Paylaş
Çamlıca'ya dev AVM 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Dünyaca tanınan gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar Properties, Anadolu Yakası Çamlıca’da ‘Emaar Square Mall’u (alışveriş ve yaşam merkezi) inşa etti. Projede kapılar nisanda açılıyor. Emaar Square Mall, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Emaar Properties’in Türkiye iştiraki Emaar Türkiye’nin CEO’su Cenk Arson, “Emaar’ın alışveriş merkezlerine 2016’da 125 milyon ziyaretçi geldi. Yalnızca Dubai Mall, 80 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Bu başarıyı şimdi de Emaar Square Mall projesiyle ülkemize taşıyoruz. Türkiye’deki AVM ziyaretçilerinin arasında turistlerin oranı yüzde 2 civarında. Bu rakamı 2023 sonunda yüzde 10’a çıkarma hedefimiz var” dedi.



Emaar Türkiye Kıdemli Direktörü Arzu Uludağ Elazığ ise, yüzde 10 hedefini başarmak için güçlü dayanakları olduğunu söyleyerek, “Öncelikle birlikte yola çıktığımız markaların gücünden güç alıyoruz. Yıl boyu yoğun bir etkinlik programı sunacağız. Yalnız Türkiye’de değil, dünyada kutlanan özel günleri kapsayan fırsat ve programlar yaratacağız. Acenteler, oteller ve hava yolu şirketleriyle birlikte kampanyalar düzenleyecek, İstanbul için yurt dışında tanıtım kampanyaları yapacağız” diye konuştu.

NELER VAR?
Emaar Square Mall’da; Türkiye’ye ilk kez gelen lüks markalar, Anadolu Yakası’nın ilk 4DX salonunu da barındıracak 2 bin 400 koltuk kapasiteli çok katlı sinema, akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi, seyir terası, eğlence alanları, 100’den fazla restoran ve kafe, geleneksel Türk pazarı ve moda merkezi var.

Haberin Devamı