Huban Ayşem Camide Pokemon yasaklanmasın!
HABERİ PAYLAŞ

Camide Pokemon yasaklanmasın!

Pokemon Go dünyadaki video oyun piyasasını derinden sarstı. Nintendo firması oyun sayesinde sadece 15 günde 8 milyar dolar değer kazanmış. Siz muhtemelen cep telefonlarından yönetilen uygulamayı Diyanet İşleri’nin “Camilerde Pokemon istemiyoruz” açıklamasıyla duymuşsunuzdur.

Sıkı bir oyuncu olarak bu bakış açısını çok talihsiz buluyorum. Pokemon Go, sistem gereği oyuncularını çevresindeki ibadethanelere, sanat ve kültür merkezlerine yönlendiriyor.

Mesela ben bu sayede evimin yakınında ünlü denizci Sadun Boro’nun heykelini, Caddebostan sahilinde bank şeklindeki Nazım Hikmet kitabını yeni farkettim. Göztepe Parkı sabahlara kadar Pokemon avcısı gençlerle dolup taşıyor. Neden bunları olumlu tarafından göremiyoruz?

Haberin Devamı

Gençler artık odasında oturup video oyunlarla asosyalleşmiyor. Pokemon peşinde yürüyor, bisiklete biniyor, paten kayıyor. Hem spor yapıyor, hem de sosyo-kültürel gelişim gösterecekleri alanlara yönlendiriliyor. Keşke camiler de Pokemon avı uğruna kapısına gelenlere kucak açsa...

Belli mi olur, belki bu sebeple çocukların da ayağı alışır. Bugün ava gelenler, ertesi gün de duaya gelir...

Haftanın esprisi

Hakan Şükür’ün 1995 tarihli nikah fotoğrafı bu hafta internette çok komik bir tespitle dolaşıyor. Altına şöyle not düşmüşler: “Düşünsenize, evlendikten 21 yıl sonra nikah şahidinle bir olup nikah memurunla kavga ediyorsun.”

‘Su içsem yarıyor’cuların nefret ettiği yegane insan tipi: ‘Yiyorum yiyorum kilo almıyorum’cular...

Doktor adaylarının DİKKATİNE!

Bu hafta üniversite sonuçları açıklandı, kimin nereye yerleştiği belli oldu... Tıp fakültesini kazandığına sevinen doktor adaylarına bir haberim var: İtalyan modacı Giorgio Armani aslında doktor olacaktı. Tıp fakültesinin 2. sınıfındayken kan görmeye dayanamadığını farkedip, ayılıp bayılınca eğitimini bırakıp moda sektörüne daldı. Eğer Armani’yi kan tutmasaydı bugün 7 milyar dolarlık serveti olmayacaktı...

Bir geyşanın Hermes’i

Yaşam kültürü uğruna kitaplar yazılan Japon ol... Hakkında filmler çekilen geyşa adetleriyle yaşa... 21. yüzyıl'da hâlâ, 1600 yıllık geleneksel kimonoyu giy... Ama elinde 30 bin euro'luk son moda krokodil Hermes Birkin çanta taşı... Gördüğünüz gibi; her nerede yaşıyor olursa olsun kadın hep aynı kadın.

Haberin Devamı

Adanalı Bond ‘Kızı’

2012, 007 James Bond’un Skyfall filminin çekimleri Adana’da devam ediyor. Bir aksiyon sahnesinde kadraja James Bond’dan daha Bond duruşuyla şu teyze giriyor. Siz de hala merak ediyorsunuz neden “Adanalıyık Allah’ın adamıyık” diyorlar. İşte tam da bundan... Teyze Bond Kızı’nın silahla kovaladığı adamlara gözleriyle ateş etmiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder