Dünya Cameron: Obama'dan özür dilemek zorunda değilim

Cameron: Obama'dan özür dilemek zorunda değilim

Paylaş
Cameron: Obama'dan özür dilemek zorunda değilim

İngiliz Parlamentosu'nda Suriye'ye yönelik operasyon teklifinin reddedilmesiyle büyük bir darbe alan Başbakan David Cameron, kararın ardından, 'Bunun için Obama'dan özür dilemek zorunda değilim' dedi

İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye’ye yönelik askeri operasyon öngören karar taslağının dün parlamentoda reddedilmesinin ardından, ‘ABD Başkanı Barack Obama’ya karşı sorumlu değilim. Dolayısıyla ondan özür dilemek zorunda da değilim' dedi. ABD ve Fransa, İngiltere’nin geri adım atmasına rağmen operasyon seçeneğini değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Cameron, ‘parlamentoda operasyon kararının çıkmamasından memnun olmadığını’ belirtti ve “Obama’nın halkının isteklerini ve dinlemesi gerektiğini anlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Cameron açıklamasında, “Bence Amerikan kamuoyu, Amerikan halkı ve Başkan Obama bu kararı anlayacak” dedi.

İngiltere Başbakanı, “Kararın alınmasının ardından Obama ile görüşmedim ancak birkaç gün içinde konuşmayı planlıyorum. Burada özür dilenmesi gereken bir durum olduğuna inanmıyorum” dedi.

İngiltere Parlamentosu'nda dün yapılan oylamada, Suriye'ye yönelik askeri operasyon teklifi 220 evet oyuna karşılık 332 oyla reddedilmişti.

ABD ve Fransa, kararın ardından Suriye'ye karşı operasyon planlarının değişmediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı