Gündem Çadırda soba faciası

Çadırda soba faciası

Paylaş
Çadırda soba faciası

Çadırda soba faciası

Şanlıurfa'da, göçebe yaşam süren Arslan ailesinin 3 ferdi, çadırda yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Anne, baba ve tek erkek kardeşlerinin ölümüyle sarsılan, ailenin geride kalan 2 kızı sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

Olay, çadırlarda göçebe olarak yaşam süren Türk Meydanı Mahallesi'nde bulunan boş arazide yaşandı. İddiaya göre, Gaziantepli oldukları öğrenilen 5 kişilik Arslan ailesi kendileri gibi 5 aile ile birlikte, 2 ay önce, Türk Meydanı Mahallesi Sinekli Pazarı'ndaki boş alanda çadır kurarak yerleşti. Havaların soğuması ile yaşadıkları çadıra soba kuran 58 yaşındaki baba Mehmet Hanifi Arslan, dün gece geç saatlerde sobaya taş kömür atarak, 44 yaşındaki eşi Hanım ve 21 yaşındaki oğlu Gökhan Arslan ile birlikte uyumaya başladı. Sabah saatlerinde çadırdan dumanlar yükseldiğini gören çevredeki yakınları, çadırı açarak dumanın dışarı çıkmasını sağladı. Yapılan incelemede, Mehmet Hanifi ile eşi Hanım Arslan'ın öldüğünü, ancak Gökhan Arslan'ın nefes aldığını belirleyen yakınları, olay yerine ambulans çağırdı. İhbarın ardından olay yerine gelen 112 görevlileri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Gökhan Arslan'ı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Ancak, Arslan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, can verdi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen polis, 6 çadırın bulunduğu bölgeye güvenlik şeridi çekerek, çadırların içerisinde cansız yatan karı-kocanın cesedi ile çadırın dışına çıkarılan soba üzerinde inceleme yaptı. Polisin çalışmasının tamamlanmasının ardından Mehmet Hanifi-Hanım Aslan çiftinin cesedi, çadırdan çıkarılıp tabutlara konularak, otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Başka bir çadırda geceyi geçirdikleri için ölümden kurtulan, polisin incelemesini tamamlaması ve cesetlerin çadırdan çıkarılışı sırasında anne, baba ve kardeşlerini kaybeden Aslan ailesinin iki kızı Gülistan ve Sultan sinir krizleri geçirdi. Cenazeler çadırdan çıkarılırken, anne ve babalarını son kez görmek istediklerini söyleyen iki kız kardeş, görevlilerinin engel olmasıyla fenalık geçirdi. Genç kızlar, yakınları tarafından teselli edilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

IĞDIR' DA DA SOBA ZEHİRLENMESİNDEN İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Iğdır'da bir evde meydana gelen soba zehirlenmesinde bir kadın torunu ile birlikte hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

12 Eylül Mahallesi Evren Cadesi Dinç Sokaktaki iki katlı evde meydana gelen soba faciasında, 76 yaşındaki Nazlı Yıldırım, torunu 6 yaşındaki Rohat Yıldırım ve 17 yaşındaki Emre Yıldırım ile birlikte sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olay bugün (6 Aralık) sabah saatlerinde nine ve iki torununun odalarından çıkmaması üzerine anlaşıldı. Ev sahibi Aydın Yıldırım'ın odaya girdiğinde annesi, oğlu ve yeğeninin cansız bedenleri ile karşılaştı. Eve çağrılan ambulansla hastaneye götürülen Nazlı Yıldırım ve Rohat Yıldırım'ın öldüğü, Emre Yıldırım'ın ise yaşadığı belirlendi. Doktorların müdühalesi ile hayata dönen Emre Yıldırım yoğun bakım altına alındı.

Yakınlarının ölüm haberi ile yıkılan 4 çocuk babası 35 yaşıhdaki Aydın Yıldırım, "İki katlı evin üst katında ben altta ise kardeşim oturuyor. Dün gece saat 22.00 sıralarında annem, oğlum ve yeğenim sobanın yandığı odaya giderek uyudular. Gece midesi bulunan Emre, kalkıp istifra etmiş. Biz soğuk almıştır diyerek üzerine düşmedik. Sabah üçü de odalarından dışarı çıkmayınca içeri girdik ve yataklarında baygın bir halde bulduk. Hemen ambulansa hastaneye götürdük fakat kurtaramadık. Gece yeğenimin kusmasından olayı anlayabilseydik belki annem ve oğlum da kurtulurdu" dedi

Haberin Devamı

Nine ve torunun cenazeleri kesin ölüm nedenenin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi..

DHA