Yaşam Buzlu suyun bu faydasına çok şaşıracaksınız!

Buzlu suyun bu faydasına çok şaşıracaksınız!

Paylaş
Buzlu suyun bu faydasına çok şaşıracaksınız!

Buzlu suyu kişisel bakımdan temizliğe kadar birçok alanda kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte asla tahmin edemeyeceğiniz faydaları

Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için buz küpleri atıp içtiğiniz suyun o rahatlatıcı etkisi hemen herkesçe bilinir. Peki buzlu suyu serinletmek dışında nasıl değerlendirebileceğinizi hiç düşünmüş müydünüz? İşte buzlu sudan faydalanabileceğiniz 5 farklı alan.



*Yorgunluktan şişen ayaklarınızı buz koyarak soğuttuğunuz suda yaklaşık 15 dakika bekletirseniz ağrı ve şişliklerin azalmasına yardımcı olur.

*Halıya ya da kıyafetlerinize yapışan sakızın yayılmadan çıkması için buzlu su ile müdahale edebilirsiniz.

*Ojelerinizin çabucak kurumasını istiyorsanız ellerinizi buzlu su dolu bir kapta bekletin. Soğuk su daha ojenin hızlı kurumasını sağlar.

*Su tüketiminin sağlığa faydası artık herkesçe biliniyor. Buzlu su içmenin ise metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olduğundan faydalı olduğu söylenmektedir.

*Mutfakta işler yolunda gitmediyse ve yemeğiniz çok yağlı olduysa, fazla yağı birkaç buz küpü ile alabilirsiniz. Buzu havlu kağıda sarın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Buz tencerenin üzerinde yüzen yağı çekecektir.

Haberin Devamı