Spor Buzda dansta tarihi başarı

Buzda dansta tarihi başarı

Paylaş
Buzda dansta tarihi başarı

Türkiye'nin buz dansında çiftlerde ilk sporcusu olan Alper Uçar, Ukrayna asıllı partneri Aliza Agafonova ile tarih yazdı

Palandöken İlçesi’nde bulunan 2 bin kişi kapasiteli buz pateni salonunda yapılan Artistik Patinaj Buz Dansı Kısa Programda elemeleri üçüncü olarak geçen Alper-Aliza çifti, bugün saat 19.00’da başlayan finallerde 15 çiftle yarıştı.

Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmada piste son olarak çıkan Alper-Aliza çifti, başarılı bir performans sergiledi. Gösterilerini başarıyla tamamlayan genç çift jüriden 127.13 puan aldı. 135.53 puan alan Rus Kristina Gorshkova-Vitali Butikov çiftinin ardından ikinci olan Alper-Aliza çifti gümüş madalya alarak Türkiye’ye tarihi bir başarı kazandırdı.

Türkiye’nin buz dansında çiftlerde ilk sporcusu olarak madalya alan Alper, aynı zamanda Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda da ülkesine ilk madalyayı kazandırdı.

GRİBE RAĞMEN BAŞARI

Gribal enfeksiyon hastalığına rağmen başarılı olan genç çift, yarış bitiminde pist ortasında birbirlerine sarıldılar. Alper-Aliza mutluluklarını ’Türkiye’ sloganları atan sporseverlerle paylaştı. Salon çıkışında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e sarılan Alper Uçar, Erzurum ve Türkiye’ye büyük bir hediye verdiklerini söyledi.

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir’e de sarılan Alper Uçar, desteği için teşekkür etti. Muhteşem bir seyirci desteği altında yarıştıklarını anlatan Alper Uçar, bundan sonraki hedeflerinin Mart’ta yapılacak dünya şampiyonası olduğunu kaydetti.

Partneri Aliza ile birlikte dünya şampiyonasında Türk Bayrağını yukarı çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Alper Uçar, bundan böyle altın madalya için çalışacaklarını ifade etti.

DUBOVA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Alper-Aliza çiftini çalıştıran Rus antrenör Natalia Dubova, gözyaşlarını tutamadı. Geçmişte Rusya’nın ünlü sporcularından olan ve antrenörlüğü döneminde ise 3 olimpiyat şampiyonu yetiştiren Natalia Dubova, bu mutluluğu yaşattıkları için öğrencilerine teşekkür etti.

RUS ÇİFT ELEMELERDE DE BİRİNCİ OLMUŞTU

Artistik Patinaj çifler buz dansında 135.53 puanla birinci olan Rus çift, kısa programı da 54.30 puanla birinci tamamlamıştı. Kısa programda üçüncülüğü kıl payı kaçıran Alper-Alıza çiftinin gümüş madalya kazandığı finallerde Ukraynalı çift Nadezhda Frolenkova-Mikhail Kasalo çifti 121.96 puanla üçüncü oldu.

Salih TEKİN- Zafer KUMRU / ERZURUM, (DHA)

3

Haberin Devamı