Gündem Buz tutan göle daldılar

Buz tutan göle daldılar

Paylaş
Buz tutan göle daldılar

Bir grup doğa sporcusu Sivas'ta buz tutan Tödürge Gölü'nde dalış yaptı

Sivas'ta bir grup doğa sporları gönüllüsü tarafından yüzeyi tamamen buzla kaplı Tödürge Gölü'nde dalış organizasyonu gerçekleştirildi. Buz tabakasını kırarak giriş yeri açan dalgıçlar, gölün dibinde gezinti yaptı.

Haberin Devamı

Sivas Alpin Doğa Spor Grubu tarafından gerçekleştirilen buz altı dalış etkinliği kent merkezine 55 kilometre mesafede bulunan Zara Tödürge Gölü'nde gerçekleştirildi. Kış mevsiminin etkili olduğu bölgede tamamen buzla kaplanan ve derinliği yer yer 45 metreye ulaşan gölün üstünde yürüyen amatör ve profesyonel dalgıçlardan oluşan grup, ilk olarak beraberinde getirdikleri iş aletleri ile yüzeyini kırarak giriş yeri açtı.

Yaklaşık 10 santimetrelik kalınlıktaki buz tabakasının kırılmasından sonra dalgıç kıyafetlerini giyen ekip üyeleri ikişerli grup halinde göle dalarak, dibinde dolaşıp su altı kamerası vasıtası ile fotoğraflar çekti.

Etkinliğe Sivas ve İstanbul'dan gelen doğa hayranları katıldı. Alpin Doğa Grubu Sivas Te diye konuştu.

Haberin Devamı

5 kilometrekarelik alanı ve 45 metreyi bulan derinliği ile kentteki büyük göllerden biri olan Zara Tödürge Gölü'nün yüzeyi genellikle her yıl Ocak-Şubat ayları arasında tamamen buzla kaplanıyor. Daha önce çeşitli su sporları etkinliklerinin de yapıldığı göl, kuşların üreme alanı olarak kullanmaları nedeni ile milli park ilan edildi. Göl özellikle yaz aylarında göçmen kuşların uğrak yeri haline gelirken, kışın da çeşitli türleri bünyesinde barındırıyor.