Nedim Şener Büyüyünce ne olacaksın; Şehit
HABERİ PAYLAŞ

Büyüyünce ne olacaksın; Şehit

Haberin Devamı

Çocuklara sorarlar, büyüyünce ne olacaksın? Kimi “doktor”, kimi “öğretmen”, kimi “mühendis” cevabını verir.

Peki siz “Ben de şehit olacağım” diyen bir çocuk duydunuz mu?

İşte o çocuklardan birisi Eren Bülbül, diğeri Halil İbrahim Yıldırım’dır.

15 yaşındaki Eren Bülbül, yazları fındık toplama işiyle geçinen yoksul bir ailenin 13 çocuğunun en küçüğü. 4.5 yaşından beri fındık toplayıcılığı yapıp harçlığını çıkarıyordu. Daha 14 ay önce babasını kaybetmişti. PKK’lı teröristler ormanın dibindeki evlerinde kış için sakladıkları beş çuval un, şeker, yağ ve kuru gıdaları çalmıştı. Bölgede teröristler vardı Eren polisi aradı. Keşif için jandarma polis ile eve geldi. Etrafta araştırma yaparlarken PKK’lı teröristler 20 metre uzaktaki boş ağıldan üzerlerine ateş açtı.

Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, polis Namık Ökten ve 15 yaşındaki Eren Bülbül kanlar içinde yere düştü. Ferhat Gedik ve Eren şehit oldu.

Eren okul takımında oynuyordu ve Trabzonspor hayranıydı. Belki iyi bir futbolcu olacaktı büyüyünce.

Ama ağabeyi “Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda üzülür ve kızardı, ‘Ben de askere gideceğim ve şehit olacağım’ derdi” şeklinde anlatıyor küçük kardeşinin gelecek planını.

Çok erkendi, alçak teröristler aldı onun hayatını elinden.

15 Temmuz’un 15’lisi

Eren Bülbül, PKK’ya terörist bile demekten aciz ruhlarını terör örgütlerine satmış insanlığını kaybetmiş nice et yığınına “cesaret ve vatanseverlik” dersi vererek 15 yaşında aramızdan ayrıldı.

Tıpkı bir oto galeride ekmek parasını kazanan ve FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım gibi.

Halil İbrahim Yıldırım, 15 Temmuz günü Bayrampaşa Emniyet Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nü çeviren tanklara karşı direnirken, FETÖ’cü teröristler tarafından babasının yanında kurşunla vurularak şehit edildi.

O da darbeyi evlerinden televizyon başında “tiyatro” gibi izleyen çıkıp bugün de “darbe değil tiyatro” diyen korkaklara, cesaret ve vatanseverlik dersi veren kahramanlardan biri.

15 Temmuz’un en küçük şehidi. Ortak yanları cesaret ve vatanseverlikleri.

FETÖ’cü teröristlere de PKK’lı teröristlere de 15 yaşındaki gençler bedenleriyle direniyorsa, onların cesareti elbette terörist destekçilerinin korkusu olacaktır.

Onlar için ne söylense az.

Mekanları Cennet olsun.

Ama Eren Bülbül şehit olmadan önce sosyal medya da şöyle bir mesaj paylaşmış; “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın: (“İyi ki varsın Eren, İyi ki varsın Halil İbrahim. Alçaklar alçak, siz kahraman olarak anılacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder