Spor Büyük slalomda altın Graf'ın

Büyük slalomda altın Graf'ın

Paylaş
Büyük slalomda altın Graf'ın

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Alp Disiplini erkekler büyük slalomda Avusturyalı sporcu Bernhard Graf altın madalyanın sahibi oldu

Konaklı Kayak Merkezi’nde sabah yapılan birinci yarışı en iyi dereceyle tamamlayan Avusturyalı Graf, ikinci inişi de ilk sırada bitirerek, toplam 1.52,04’lük derecesiyle altın madalyayı aldı.

Graf’ın ardından Çek Cumhuriyeti’nden Adam Zika 1.52,53 ile gümüş, İsveçli Douglas Hedin de 1.53,66 bronz madalya kazandı.

Kötü hava şartlarında gerçekleştirilen ikinci iniş yarışına 96 sporcu katılırken, 27 kayakçı finişi göremedi. Özellikle son bölümde birçok sporcu düşerek, yarıştan çekildi.

TÜRK SPORCULAR NE YAPTI?

Yarışta mücadele eden 6 Türk sporcudan 3’ü ikinci inişi tamamlayamadı. Sabah yapılan ilk inişte 79. olan Levent Taş ile 80. sırada yer alan Emre Şimşek, düştükleri için yarıştan çekildi.

Selim Pasinli de yaşadığı sorun nedeniyle yarışı tamamlayamayan başka bir Türk sporcu oldu. Türk sporculardan en iyi dereceyi 2.07,08 ile 58. olan Ersin Beydüz yaptı. İbrahim Yıldırım 2.08,22 ile 61, Harun Şimşek de 2.13,33 ile 67. sırayı aldı.

Haberin Devamı