Gündem 'Büyük sanatçıydı'

'Büyük sanatçıydı'

Paylaş
'Büyük sanatçıydı'

Bakan Günay “Cüneyt Gökçer büyük bir sanatçıydı. Tiyatromuzun bugünlere ulaşmasında önemli payı bulunan Cüneyt Gökçer birçok değerli tiyatrocuyu yetiştirmişti” dedi

Türk tiyatrosunda ‘hocaların hoca’sı kabul edilen Prof. Dr. Cüneyt Gökçer (89), 9 aydır tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde önceki gün hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun duayeni, Devlet Sanatçısı Cüneyt Gökçer, 23 yıl Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi’nde genel müdürlük yapmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay dün Cüneyt Gökçer’in eşi Ayten Gökçer’e taziye ziyaretinde bulundu.

İKİ AYRI TÖREN YAPILACAK

Bakan Günay “Cüneyt Gökçer büyük bir sanatçıydı. Tiyatromuzun bugünlere ulaşmasında önemli payı bulunan Cüneyt Gökçer birçok değerli tiyatrocuyu yetiştirmişti” dedi.

Cüneyt Gökçer için bugün saat 10.00’da Ankara Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde, saat 13.00’te de Büyük Tiyatro’da anma töreni yapılacak. Ardından İstanbul’a getirilecek olan Cüneyt Gökçer’in naaşı yarın Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı