Yaşam Bütün Dünya'nın merak ettiği 10 soru

Bütün Dünya'nın merak ettiği 10 soru

Paylaş
Bütün Dünya'nın merak ettiği 10 soru

İngiliz televizyon kanalı Eden tarafından yapılan araştırmalar, insanoğlunun binlerce yıldır cevaplanamayan en merak ettiği sorunun “Evrende yalnız mıyız?” olduğunu gösterdi

İngiliz televizyon kanalı Eden tarafından yapılan iki bin kişinin katıldığı araştırmada, Tanrı’nın varlığı, kanserin çaresi, zaman yolculuğu gibi sorular da cevabı en merak edilenler listesinin üst sıralarında yer aldı. İşte cevabı en çok merak edilen 10 soru:

Haberin Devamı

1- EVRENDE YALNIZ MIYIZ?

Şimdiye kadar yapılan araştırmalar evrende zeki koşullar üzerine bir yaşama elverişli gezegen sistemlerinin olabileceğini gösterdi. Fakat, milyonlarca ışık yılı uzaktaki bu sistemlere erişebilecek bir teknolojiye kavuşmak hiçbir zaman gerçekleşmeyebilir.

2- KANSERE ÇARE BULUNACAK MI?

Kanseri atlatma oranları bazı kanser çeşitleri için her geçen gün heyecan verici araştırmalar ışığında daha da artıyor. Fakat, bir mucize gerçekleşmese bile yakın gelecekte kanser hastaları daha uzun yaşayabilecek.

3- TANRI’NIN VARLIĞI

Tanrı’yla ilgili sorular listede üçüncü sırayı aldı.

4- EVREN NE KADAR BÜYÜK?

Bazı astronomlara göre evren genişliğine bir sınır biçilemiyor. Fakat, bir kısmı da Büyük Patlama sonrasında evrenin 150 milyar ışık yılı genişliğine eriştiğini öne sürüyor.

Haberin Devamı

5- DÜNYADA YAŞAM NASIL BAŞLADI?

Bununla ilgili geliştirilmiş geliştirilmiş sayısız teori içinde farklı bakteri türlerinin ortak bir ilişki kurarak Dünya’nın kabuğunda ilk canlı yaşamını oluşturması öne çıkıyor.

6- ZAMANDA YOLCULUK MÜMKÜN MÜ?

Uzaydaki karadelikler, zamanda yolculuğa teorik olarak imkan sağlıyor. Fakat, karadeliklerin hem sabit olmayışları hem de geri itici yer çekimi yüzünden açık tutulmasının mümkün olmaması ve varlıklarının hala tartışmaya açık olması zamanda yolculuğun gerçekleşme ihtimalini düşürüyor.

7- UZAYDA KOLONİ KURABİLECEK MİYİZ?

Bilim insanları, Dünya’da yaşamın imkansız hale gelmesi durumuna önlem olarak Güneş Sistemi içinde mutlaka bir koloni alternatifi yaratılmasını öneriyor. NASA bu anlamda diğer gezegenler veya uydularında Dünya’ya benzer yaşam formları araştırmalarını sürdürüyor.

8- PETROLÜN YERİNİ NE ZAMAN, NE ALACAK?

Alternatif enerji kaynakları şu anda da mevcut. Fakat, petrolün yerini alabilmesi için ihtiyaca tam olarak cevap vermesi ve daha uygun maliyetle kullanıma hazır hale getirilmesi gerekiyor. Ayrıca nanoteknolojik gelişmeler, petrolün yerine geçebilecek kaynak arayışı için umut doğuruyor.

9- EVREN NASIL YOK OLACAK?

Teorilere göre, evren genişlemesini durdurduğunda kendiliğinden patlayacak ve sıfırlanana kadar soğuyacak.

Haberin Devamı

10- İNSAN ÖMRÜ EN FAZLA NE KADAR UZATILABİLİR?

Fareler üzerinde yapılan araştırmalar, insan ömrünün çok yakın gelecekte 100 yaşın üzerine kadar uzamasının artık bir istisna değil, rutin haline geleceğini gösterdi.