Spor Bursaspor'un 'en'leri

Bursaspor'un 'en'leri

Paylaş
Bursaspor'un 'en'leri

Bursaspor'un istatistikleri, en çok forma giyen oyuncunun Ivankov, en hırçın futbolcusunun ise Volkan Şen olduğunu gösteriyor

Yeşil-beyazlıların maç istatistiklerinde göze çarpan ise bu sezon dış sahada bileğinin bükülmemesi. Bursaspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın bu sezon kadrosunda vazgeçemediği oyuncuların başında üç isim dikkat çekiyor.

Sağlam’dan tüm maçlarda forma alan harhangi bir oyuncu olmazken en çok görev yapanlar 19 maçla Dimitar Ivankov, Gökçek Vederson ve Ozan İpek.

Yeşil-beyazlı ekipte en çok forma giyen Ivankov 1682, Vederson 1655, Ozan İpek ise 1564 dakika sahada görev yaptı. 17 maçta forma giyen Ömer Erdoğan 1519, 19 kez sahada görev yapan Batalla 1271, 16 maçla Turgay Bahadır 1206, Ergiç ise 1116 dakika görev yaptı.

15 FARKLI FUTBOLCU GOL ATTI

Bu sezon toplam 36 gol kaydeden yeşil beyazlı ekipte 15 farklı oyuncu gollere imza attı. Takımımda gol krallığını 6’şar golle Sercan Yıldırım ve Turgay Bahadır paylaşıyor.

Yabancılar arasında en çok gol atan futbolcu ise 4 golle Ivan Ergiç. Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de 4 gol atan kaleci Ivankov bu sezon henüz gol kaydedemedi.

VOLKAN 6 KEZ SARI KART GÖRDÜ

Bursaspor’un oynanan 20 Süper Lig maçında en hırçın oyuncusu ise Volkan Şen oldu. 6 kez sarı kart gören Volkan, ligin ilk yarısındaki Beşiktaş karşılaşmasında da kırmızı kart görerek üç maçla cezalandırılmıştı.

2 maçta forma giyen ve sahada sadece 61 dakika kalan ve 1 kırmızı kart gören Kirita ise Volkan’ın takipçisi.

DIŞ SAHADA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Genel istatistiklerde ise Bursaspor Süper Lig’de deplasmanda en çok puan toplayan ekip. Yeşil beyazlılar sadece İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçında sahadan yenik ayrıldı.

21 kez fileleri havalandıran Bursaspor deplasmanda en çok gol atan takım oldu. Dış sahada kalesinde 5 gol gören Bursaspor, sahasında yaptığı 10 maçta 7 kez kazanırken, 2 maçtan beraberlikle, 1 maçtan da mağlubiyet aldı.

Emre KOŞAK

Haberin Devamı