Spor Bursaspor'da şok gelişme

Bursaspor'da şok gelişme

Paylaş
Bursaspor'da şok gelişme

Bursaspor'da şok gelişme

Bursaspor’da Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan dün akşam saatlerinde görevinden alındı. Bursaspor yönetiminden 12 üyenin imzasıyla görevinden alınan Mestan , "Zamanı gelince herşeyi anlatacağım" demekle yetinirken, yeşil beyazlı taraftarlar ise yönetimdeki krizin takıma yansımasından endişe duyuyor. Mestan’dan boşalan Futbol Şube sorumluluğuna teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın getirileceği ve her konulu yetkili olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Gaziantepspor yenilgisinin ardından Atatürk Stadı’ndaki toplantı odasında biraraya gelen Bursaspor yönetiminden 12 üye, Başkan İbrahim Yazıcı’ya Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan’ın istifasının istendiği dilekçeyi sunmuştu. Şentürk Turan’ın dışındaki tüm yöneticilerin hazır bulunduğu toplantıda, Mesut Mestan, "İstifa etmeyeceğim, gerekli görüyorsanız görevden alabilirsiniz" demişti. Bu gelişmelerin ardından, dün akşam saatlerinde yine bir araya gelen yöneticiler karar alarak Mestan’ın görevine son verdi. Yönetim bu kararını ise resmi sitesinden yazılı bir açıklama ile duyurdu.

MESTAN İLE BİÇER’İN TARTIŞMASIYLA BAŞLADI

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan ile Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer’in tartışmalarıyla başlayan ve krize neden olan olayda, 10 gün önce ilk olarak Genel Müdür Osman Nuri Biçer’in istifa mektubunu yönetime sunduğu bunun üzerine yönetimin kendisine biraz toparlanması için izin yapmasını istediği öğrenildi. Osman Nuri Biçer’in ise daha önce yönetime, Mesut Mestan için "ya o ya ben" dedidiği ve bu nedenle bir süredir izin kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

"BİLDİKLERİMİ ANLATACAĞIM"

Görevinden alınan yönetici Mesut Mestan ise zamanı geldiğinde kulüp ile ilgili tüm bildiklerini düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağını belirtti. Konuyu kendisinin de medyadan öğrendiğini, şu an için Bursaspor’a zarar vermemek adına bir açıklama yapmayacağını belirten Mestan, "Yönetim kararına saygılıyım. Durumu değerlendirip zamanı gelince ben de bildiklerimi söyleyeceğim" dedi.

BAŞKAN YAZICI TEPKİLİ

Öte yandan, Mesut Mestan’ın görevden alınmasının ardından Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı’nın da yönetime tepki gösterdiği öğrenildi. Başkan Yazıcı’nın, Mestan ve Biçer arasındaki tartışmanın ardından, Mestan’ın Futbol Şube Sorumluluğu görevinden alınmasından dolayı, Osman Nuri Biçer’in de Genel Müdürlük görevine son verilmesi gerektiğini yönetime söylediği de iddia edildi. Boşalan Futbol Şube Sorumluluğu görevinin de teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a verileceği ve Sağlam’ın her konuda yetkili olacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

TARAFTAR TEPKİLİ

Son günlerde yönetim içerisinde, rahatsız eden gelişmelerin yaşandığını belirten Bursaspor taraftarları, şampiyon Bursaspor’un yönetim kuruluna yakışmayan iç çekişmelerin yaşanmasının kendilerini endişelendirdiklerini ifade ettiler. Bursasporum.com isimli internet sitesinden görüşlerini belirten yeşil beyazlı taraftarlar şu ifadeleri kullandılar:

"Geçen sezon birbirleriyle uyum içerisinde çalışan ve başarı ortamını hazırlayan bir ekibin haftalardır ayyuka çıkan ve camiaya olumsuz yansıyan bu olaylar karşısında Bursaspor Kulübü’nün saygınlığına ve parlak dönemine gölge düşmektedir. Sebebi her ne olursa olsun şampiyonluk yolunda ilerlerken bu olayların sportif başarıyı da etkilemesi muhtemeldir. Son haftalarda yaşanan bu krizi tüm Bursasporlular büyük bir endişe ile takip etmektedir.

"KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR"

Çözüm için başta başkanımız İbrahim Yazıcı olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize sorumluluklarını hatırlatmak isteriz. Yönetim içerisinde yaşanan sorunların "Kol kırılır yen içinde kalır" sözüyle bağdaşır bir şekilde dışarıya yansımadan aile içerisinde çözülmesini, Bursaspor taraftarlarına tekrar geçen sezonki heyecanı aşılamalarını, 2’nci şampiyonluğun bu kadar yakın olduğu bu dönemde camiayı ayakta tutacak girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz. Aksi halde şampiyonluk yarışında telafisi mümkün olmayan haftalara girdiğimiz şu günlerde, şampiyonluk fırsatının bu tarz kısır iç çekişmelerle kaçırılacak olması durumunda bu krizi yaratanlar ömürleri boyunca bu vebalin altında ezilirler."

Haberin Devamı