Hakan Çelik Bursalı Fluence çevre zirvesinde
HABERİ PAYLAŞ

Bursalı Fluence çevre zirvesinde

Renault’nun dünyada sadece Bursa fabrikasında üreteceği Fluence modelinin elektrikli versiyonları ilk kez Kopenhag’daki çevre zirvesinde boy gösterdi. Test sürüşüne sunulan elektrikli aracın prototip modelleri, zirveye dünyanın dört bir yanından gelen çevrecinin kullanımına sunuldu. İlk kez 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan sıfır emisyonlu doğa dostu elektrikli Renault Fluence 2011 yılından itibaren satışa sunulacak. Bu otomobiller ilk olarak aralarında İsrail ve Danimarka’nın da bulunduğu bir grup ülkeye ihraç edilecek.

Haberin Devamı

Dacia’dan ekonomik arazi aracı

Renault’nun bilgi birikimi ve teknolojik desteğiyle Romanya’da üretim yapan Dacia, sınırlı bütçeye sahip tüketici kitlesine seslenen arazi aracı Duster ile pazara iddialı bir giriş yapıyor

Renault bünyesindeki üretici Dacia, binek modelleri Sandero, Logan Sedan, Logan MCV ve hafif ticari modelleri Logan MCV, Logan Van ve Logan Pick-up’tan sonra bu kez Dacia Duster ile 4X4 pazarına girdi.

Sağlam bir platform üzerinde ekonomik bir arazi aracı almak isteyen tüketicileri hedefleyen yeni Dacia Duster 2010’un ilk yarısından itibaren Türkiye’ye de ithal edilecek. Duster’ın hem 2 çekerli hem de 4 çekerli modelleri bulunacak. Yeni Duster dünyadaki bazı pazarlarda Renault markasıyla, bazılarında ise Dacia markasıyla satılacak.

Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin, Türkiye’de lüks arazi araçlarına yüksek bedel ödemek istemeyen bir kitle bulunduğunu hatırlatarak yeni Duster’ın bu kitlenin beklentilerine sesleneceğini söyledi.

1.5 litre dizel ve 1.6 litre benzinli motor seçenekleriyle gelecek olan Dacia Duster 3 yıllık Renault güvencesiyle satışa sunulacak.

Mazda CX9 ile Kahramanlar Anıtı’na gittim

Mazda’nın çok iddialı yeni arazi aracı CX9’u Rusya’nın başkenti Moskova’nın dışında yaklaşık 250 kilometrelik zorlu bir parkurda test ettim. Mazda CX9 ile İkinci Dünya Savaşı’nda Sovyet Kızıl Ordusu’nun Nazi Almanyası’nın işgal birliklerini durdurduğu bölgeye gittim ve kahraman askerlerin anısına saygı duruşunda bulundum. Şaşırtıcı derecede iyi bir performans gösteren Mazda CX9 yüksek konforu ve güvenli yol tutuşuyla bana göre lüks segmentin en iyi arazi araçlarından biri durumunda. 118 bin liralık tanıtım fiyatıyla satışa sunulan Mazda CX9’lar Türkiye çapındaki bayilere dağıtıldı.

Haberin Devamı

Honda CR-V yenilendi

Türkiye’nin en sevilen arazi araçlarından biri olan Honda CR-V yenilendi. Konfor ve güvenlik seviyesi daha da iyileştirilen araç 81.390 TL’den satışa sunuldu

Japonya’nın saygın otomotiv üreticisi Honda’nın SUV segmentindeki başarılı modeli CR-V yenilenen görünümü ile Türkiye pazarında satışa sunuldu. En son teknolojilerle donatılan yeni CR-V, çarpışma hafifletici fren sistemi, uyarlanabilir hız sabitleyici ve aktif ön aydınlatma sistemi ile yeni değerler sunuyor. Önceki modelin sofistike dış özellikleri üzerine inşa edilen 2010 CR-V’de yenilenen ön ve arka tamponlar ile yeni radyatör ızgarasının yanısıra, 10 kollu 18 inç alaşımlı jantlar aracın görünümüne olumlu katkıda bulunuyor. Honda logosunun bulunduğu ön ızgara çerçevesi ise inceltilerek daha keskin bir ön yüz elde edilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Yeni CR-V’de, önceki modelin çekici ve pratik iç tasarımını daha da geliştirecek bir takım değişiklikler yapılmış. Yenilenmiş ve renkleri değiştirilmiş iç kapı panelleri 2010 CR-V’nin konforlu iç mekanında göze çarpan ilk unsurlardan. Yeni koltuk kumaşları, döşeme halıları ve kapı kolları sahip oldukları aynı renk ve yüzey dokusuyla bir ahenk yaratıyorlar.

Yeni CR-V’de, ses sistemi MP3 çalarlar ile iPod’lara bağlantı yapılabilecek şekilde yenilenmiş. Kullanımı kolay, bluetooth uyumlu HFT sisteminde, uyumlu bir cep telefonu kullanıldığı takdirde numara aktarımı yapılabiliyor.

Hem Gerçek Zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi hem de bir otomobil sürüş konforuna sahip yeni CR-V’nin ses yalıtımında yapılan yeni iyileştirmeler ve kullanılan yeni yalıtım malzemeleri ile iç gürültü seviyesi 5 db daha düşürülerek yolcuların seyahat konforu artırılmış. Türkiye yollarına çıktığı 1997 yılından bu yana en çok tercih edilen SUV modellerinden biri olan Honda CR-V, yenilenen özellikleri ile 81 bin 390 liradan başlayan fiyatları ile Honda bayilerinde yerini aldı.

Chevrolet Spark şubatta geliyor

Chevrolet’nin küçük sınıftaki sevilen modeli Spark, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan test sürüşüyle tanıtıldı. İddialı özellikleriyle dikkati çeken araç Şubat 2010’da Türkiye’de de satışa sunulacak. Yeni Spark sınıfının en geniş iç hacimlerinden birine sahip. Kıvrak ve pratik bir şehir otomobili olan Spark mükemmel manevra yeteneğiyle en dar sokaklardan bile rahatlıkla geçebiliyor. 1.0 ve 1.2 litrelik motorlarla satışa sunulacak olan araç hem vergi avantajı hem de düşük yakıt tüketimine sahip. Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın, yeni Spark’ın tam donanımlı küçük aile otomobili arayan müşteri kitlesinin beklentilerini karşılayacağını söyledi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder