Spor Bursa 17. kez Avrupa'da

Bursa 17. kez Avrupa'da

Paylaş
Bursa 17. kez Avrupa'da

Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçta yarın İngiltere'nin Manchester United takımına konuk olacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Valencia’ya evinde 4-0 gibi farklı skorla yenilen, ardından Glasgow Rangers deplasmanından da iyi futbol oynamasına karşın 1-0 yenik ayrılmaktan kurtulamayan yeşil-beyazlı takım, zorlu Manchester deplasmanında puan veya puanlar almayı hedefliyor.

Yeşil-beyazlı takım, kuruluşundan sadece 13 yıl sonra 1974-75 sezonunda Türkiye Kupası finalisti olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası’na katılmış, çeyrek finalde dönemin en önemli takımlarından biri olan Dinamo Kiev’e iki maçta da yenilerek elenmişti.

56. TÜRK-İNGİLİZ RANDEVUSU

Bursaspor, 1986-87 sezonunda ise bu kez kupa şampiyonu olarak Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda Türkiye’yi temsil etti. Şanssız bir kura çeken yeşil-beyazlı takım, ilk turda eşleştiği Ajax’a sahasında 2-0, deplasmanda da 5-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti.

İNTERTOTO DESTANI

Bursaspor, 1994-1995 sezonunda ligi 6. sırada bitirerek İntertoto Kupası’na katılma hakkını kazandı. İntertoto Kupası’nda çok başarılı maçlar çıkaran yeşil-beyazlı takım, son karşılaşmada evinde Almanya’nın Karlsruher SC takımını ağırladı.

Normal süresi 2-2, uzatma devreleri 3-3’lük skorla biten maçta, penaltılara gidildi. Penaltı atışları sonucu turu geçen taraf Karlsruher SC takımı oldu.

Tüm bu sonuçlara göre Bursaspor, Avrupa’da oynadığı 16 maçın 6’sını kazanırken, 4 beraberlik 6 yenilgi aldı.

Haberin Devamı