Ekonomi Bürokrasiyi aşarsak yeni yatırımlara başlayacağız

Bürokrasiyi aşarsak yeni yatırımlara başlayacağız

Paylaş
Bürokrasiyi aşarsak yeni yatırımlara başlayacağız

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun geleneksel hale gelen Uludağ basın buluşmasında sektöre dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Arsa stoklarının fazla olduğunu ve belediyelerle sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Ali Ağaoğlu, “Bürokrasi Türkiye’nin önünde büyük engel. Ancak yatırımlarımıza devam edeceğiz. Zorluklar bizi yıldıramaz. Bu yıl içinde 4 yeni projeye başlama hedefimiz var. Bunlardan ikisi Anadolu Yakası’nda olacak” müjdesini verdi.

‘YABANCIYA KONUT SATMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Son dönemde hükümet tarafından getirilen teşviklerin sektöre büyük yarar sağlayacağını söyleyen Ağaoğlu, “Ev alacak yabancıya vatandaşlık hakkı tanınması, vergi indirimleri, KDV indirimi gibi düzenlemeler önemli ama geç kalınmış kararlar. Batılı ülkeler yabancıya konut satarak ülkelerini kalkındırmışlardır. Mesela Londra’nın yüzde 16’sı yabancıların. Türkiye’nin dövize ihtiyacı var. Bu yüzden yabancıya konut satmalıyız. Yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelmek için sabırsızlanıyor. Özellikle Ortadoğu’dan gelecek sermaye çok artacak” dedi.

AĞAOĞLU MARKASI YURTDIŞINA AÇILIYOR

Ağaoğlu markasını yurtdışına taşıyacaklarını da sözlerine ekleyen Ağaoğlu, “Çok teklif geliyor ama daha karar vermedik. Özellikle Ortadoğu ve Asya’dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Yabancıya en fazla konut satarak, Türkiye’ye en çok dövizi getiren grupların başındayız. Bugüne kadar 2,5 milyar dolar dövizi bu ülkenin kasasına koyduk” açıklamalarını yaptı.

ARAPLARIN GÖZÜ TRABZON’DA

Anadolu’ya açılacaklarını belirten Ali Ağaoğlu, “Öncelikle memleketim Trabzon’a yatırım yapacağım. Burada konut, ofis ve otelden oluşacak büyük bir proje inşa edeceğiz. Bu projeyi Ortadoğu’da pazarlayacağız. Çünkü Araplar Trabzon’a büyük ilgi gösteriyor” dedi.

EV FİYATLARI ARTACAK

Emlak Konut GYO’nun 20 yıl vadeli ev satışı kampanyasının uzun soluklu olmayacağına dikkat çeken Ali Ağaoğlu, “Vatandaş konut almak istiyor aslında. Ama erişim sorunu var. İşte bu kampanyalar insanların alım gücünü tetikledi. Müteahhitlerde karlarından büyük fedakarlık yaptılar. O yüzden uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki dönem ev fiyatlarının artacağını öngörüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı