Spor Burak'tan sözleşme açıklaması!

Burak'tan sözleşme açıklaması!

Paylaş
Burak'tan sözleşme açıklaması!

Galatasaray'ın yıldız futbolcularından Burak Yılmaz, yeni sezon için iddialı olduklarını, sözleşmesinin uzatılmasından dolayı da büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Tatilini sürdürdüğü Çeşme’de GSTV’ye açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, kendisini sarı-kırmızılı kulübe ait hissettiğini yineleyerek, "Bana güvenip inandıkları için hem başkanımıza hem yönetimimize hem de hocamıza teşekkür ediyorum. Benim ne kadar değerli, önemli olduğumu gösterdiler. Burada yeni bir kontrat imzaladım. Artık daha sorumlu, konsantre bir şekilde oynayacağım. Galatasaray için her şeyimi verdim ama daha fazlası için oynayacağım" diye konuştu.

Ligde 20. şampiyonluğu kazanmanın ve 4. yıldızı takmanın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Burak, şöyle devam etti: Bu sene çok çetin, güzel ve sağlam bir lig olacak. Bunu hepimiz biliyoruz. En önemli şey, dördüncü yıldız. Ben her zaman söyledim; Galatasaray, UEFA Kupası’nı almış, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmiş, adını duyurmuş bir kulüp. Belki yakın değil ama uzak hedef olarak, Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak isteriz. Uzak hedef dediğim, bir an için olmaz ama o yönde iyi bir şekilde ilerlediğimizi düşünüyorum. Bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bunu hedef olarak göstermemiz çok normal. Düzenli şekilde Şampiyonlar Ligi’ndeyiz, grubu geçiyoruz. Böyle şeyler tabii ki kolay değil. Kulübün hedefinde bunlar olmalı ve ben de bunu hedef gösteriyorum. Ancak hepsinden öte, ilk hedefimiz dördüncü yıldızı takmak. Bunun için her şeyimizi vermeye hazırız, her şeyimizi de vereceğiz. Her şeyimizle bu savaşa hazırız.

"Kötünün iyisini başardık"

Geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başarıp, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıklarını hatırlatan Burak, Spor Toto Süper Lig’i ikinci sırada bitirmelerini ise "kötünün iyisi" olarak değerlendirdi. Performans anlamında iniş ve çıkışlar yaşadıklarını vurgulayan tecrübeli futbolcu, yaşanan teknik adam değişikliğinin de kendilerini etkilediğini dile getirerek, şöyle konuştu: Şampiyonluk yarışından uzak kaldığımız zaman, hedef olarak ikinciliği seçtik. Galatasaray’ın hedefi asla ikincilik olmaz ama ikinciliğin bizi direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne götüreceğini bildiğimiz için bunu hedef seçtik. Türkiye Kupası’nı dokuz senedir alamamıştık. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezon tekrar Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Galatasaray’ın hedefi her sezonda şampiyonluktur. Bundan uzak kaldık, taraftarlarımızdan bu yüzden özür diliyoruz. Onları çok üzdük, kırdık. Bazı zamanlar umutsuzluğa düşürdük. Ancak hocamız da hem bizi hem de ligi tanıdı. Son maçlarda çok istikrarlı bir Galatasaray gördük. Bu da hem hocanın Türkiye’yi ve bizleri tanıması hem de bizim hocamızın sistemine uymamızla ilgiliydi. Şu an için uyum sürecinin tamamen kalktığını söyleyebilirim. Yeni sezonda herkesin birbirini iyi tanıdığı bir Galatasaray olacak. Geçmiş sezon kötünün iyisini başardığımızı düşünüyorum, ancak yeni sezonda dördüncü yıldızı takacağımıza inanıyorum.

Geride kalan sezonda yaşadığı en güzel anın Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu, en kötü anın ise Fenerbahçe ile girdikleri şampiyonluk yarışında kırılma noktası olarak gördükleri ve 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçı olduğunu belirten Burak, kendini geliştirmek için ekstra çalışmalar yapmayı sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı