Gündem 'Burak Can' iddianamesinden: 17 kez ateş ettiler

'Burak Can' iddianamesinden: 17 kez ateş ettiler

Paylaş
'Burak Can' iddianamesinden: 17 kez ateş ettiler

Burak Can Karamanoğlu cinayeti iddianamesinde, Okmeydanı'nda kepenk kapatmaya zorlanan esnafın eylemcilere karşı gelmesi üzerine çıkan çatışma sırasında Burak Can'ın öldürüldüğü belirtildi. İki şüphelinin 17 kez tetiğe bastığı ifade edilirken, haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl hapis istendi

Okmeydanı'nda öldürülen Burak Can Karamanoğlu ile ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G.'nin Berkin Elvan'ın ölümü üzerine DHKP/C'nin uzantısı Halk Cephesi'nin çağrısı ile eyleme katıldıkları belirtildi.

ESNAFLA GÖSTERİCİLER ÇATIŞTI BURAK CAN ÖLDÜ

İddianamede, bu çağrı üzerine Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi Fatih Sultan Caddesi üzerinde toplanan örgüt elemanlarının barikat kurup ateş yaktıkları kaydedilerek, “Çevreye havai fişek ve molotof kokteyli attılar. Çeşme durağına doğru 'Kahrolsun faşizm. Mahir Hüseyin Ulaş Kurtuluşa kadar savaş' şeklinde örgütsel sloganlar atarak yürüyüşe geçtiler. Esnafı kepenk kapatmaya zorladılar. Kepenk kapatmaya zorlanan esnafın örgüt mensuplarına karşı gelmeleri üzerine iki gurup arasında çatışma çıktı. Bu çatışma sırasında olay gerçekleşti" ifadeleri yeraldı.

17 KEZ ATEŞ ETMİŞLER

İddianamede, eylemin DHKP/C tarafından üstlenildiği belirtilerek, “Şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. Baretta marka yarı otomatik tabanca ile sırayla ateş ettiler. Oğuz K. iki şarjör (14 mermi) sıktı. Diğer şüpheli Volkan G. ise yaklaşık 3 kez ateş etti. Bu çatışma sırasında şüphelilerin ateş ettiği tabancadan çıkan mermi ile karşı grup içerisinde bulunan maktül Burak Can Karamanoğlu vuruldu. Kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak vefat etti" denildi.

Maktül Burak Can Karamanoğlu'nun şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. tarafından olay günü kullanılan silahtan çıkan mermi ile vurulduğunun kriminal inceleme sonucu tespit edildiği kaydedilen iddianamede, “Atış uzak mesafeden yapıldı. Kesin ölüm sebebi, 9 mm çaplı ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası, boyun, omur kırıkları ile birlikte beyin kanaması olduğu tespit edildi" ifadesine yer verildi.

KİM ÖLDÜRDÜ?

Maktül Burak Can Karamanoğlu'nun tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G.' isimli şüphelilerden biri tarafından yapılan atış sonucu öldürüldüğü belirtilen iddianamede, “Maktülün ölümüne sebebiyet veren atışın şüphelilerden Oğuz K. ve Volkan G.'nin hangisinin atışı sırasında gerçekleştiği soruşturma sonucunda tam ve kesin olarak tespit edilemedi. Bu nedenle her iki şüpheli de meydana gelen öldürme suçundan sorumludur" denildi.

İddianamede, tutuklu şüpheli Oğuz K.'nın suçtu kullanılan silahı olaydan sonra diğer tutuklu şüpheli Zafer K.'ya, Zafer K.'nın da silahı tutuksuz Mustafa S.'ye sattığı, silahın Mustafa S.'de ele geçirildiği hatırlatıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 52 YIL İSTENDİ

İddianamede, tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. için, “Terör örgütüne üye olmak", “Örgüt adına eylem yapmak", “Ateşli silah kanununa muhalefet etmek", “Ruhsatsız silah ticarete yapmak", “Ruhsatsız silah bulundurmak", “Kasten cinayet işlemek" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 12 yıl 9 aydan, 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istendi.

Tutuklu şüpheli Zafer K.'nın “Ruhsatsız silah ticaretinden" 5 yıldan 12 yıla, Mustafa S.'nin de “Ruhsatsız silah bulundurmaktan" 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istendi.